Tortilla Chips (home made)

de anaiss in Aperitive / Garnituri, 31 Oct 2011 | 4238 vizualizari

 

Nu sunt ele chiar ca cele cumparate dar sunt ffff bune....sotul meu le-a mancat pe toate...eu am apucat doar sa gust 2 :((((....maine fac iar si mananc cate vreau:)))

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 100 gr faina grau
  • 150 gr faina  porumb
  • apa (o ceasca, cat sa iasa un aluat nelipicios)
  • sare, chilli sau piper (dupa gust)
  • 2 linguri ulei 
  • sos:
  •  2 linguri bulion
  • 1 ceasca de suc de rosii
  • 1 lingura smantana
  • piper sau chilli, dupa cat de picant va place
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla Chips (home made):

Din toate aceste ingrediente se formeaza un aluat nelipicios.Se imparte in bile mai mici si se formeaza foi subtiri. Se taie triunghiuri (sau ce model doriti) si se prajesc in in ulei intr-o tigaie incinsa.


Dupa ce s-au prajit pe ambele parti, se aseaza intr-o tava (eu am uns tava cu putin ulei, dar tinand cont ca ele au ulei pe ele de la prajit, nu cred ca e necesar) si se dau la cuptor pt 3-4 minute la foc mare cat sa devina crocante.


Pt sos: Se freaca bine bulionul cu uleiul de masline si smantana, apoi se adauga sosul de rosii si piperul.Se amesteca bine


Se servesc cu acest sos de rosii (asta am avut eu in casa in acest moment) sau orice alt sos doriti.


Pofta buna!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla Chips (home made)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (10)

Adinuta 1

04.11.2011, 16:05

super! mie chiar imi plac cele facute de casa

vladuutz 1

01.01.2012, 19:07

Foarte bun,bravo!

anaiss 1

13.01.2012, 01:54

multumesc vladuutz!! sunt delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9780 puncte

oanapl

8920 puncte

RODIMUR

8820 puncte

Rocsi

7100 puncte

Valclaudia

5880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura televizor
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fajita cu carne de curcan