Aperitiv papara din paine

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 12 Ian 2011 | 29708 vizualizari

 

O mancare din timpul copilariei de care mi-am amintit si am incercat sa o fac.

 

INGREDIENTE

  • 1 franzela (din ziua precedenta)
  • 500 ml lapte
  • 500 g branza telemea sau de burduf
  • 100 g unt
  • 4 linguri smantana
  • 4 oua bacon si sunca (optional)
  • cascaval
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv papara din paine:

Laptele se amesteca cu 2 oua si un praf de sare si se omogenizeaza.


Branza se rade sau se sfarama cu furculitza. Se poate folosi si amestec de branzeturi.


Franzela se taie felii groase de 1 centimetru.


Se unge o cratitza inalta cu unt din abundenta.


Se inmoaie feliile de paine in lapte si se pun pe fundul cratitzei.


Se pune un strat de branza si catava cuburi de unt. Se pune iar un strat de paine inmuiata, un strat de branza cu cubuletze de unt.


Ultimul strat este de felii de paine si peste ele cateva cubuletze de unt.


Optional, pe straturile de branza se pot pune felii de bacon si sunca.


Se amesteca smantana cu doua oua si se toarna peste feliile de paine si peste smantana se rade cascaval. Eu am folosit cascaval afumat.


Se introduce in cuptor la foc mare pana se rumeneste. Atentie!!! creste in cuptor destul de mult.


Exista si varianta dulce, cu branza dulce si magiun de prune.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv papara din paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

MotanLaOale 1

13.01.2011, 16:26

dayyanna85 1

15.03.2016, 22:36

cred ca este super buna

MotanLaOale 1

15.03.2016, 23:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine imbracata a la Grasu64