Aperitiv papara din paine

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 12 Ian 2011 | 28899 vizualizari

 

O mancare din timpul copilariei de care mi-am amintit si am incercat sa o fac.

 

INGREDIENTE

  • 1 franzela (din ziua precedenta)
  • 500 ml lapte
  • 500 g branza telemea sau de burduf
  • 100 g unt
  • 4 linguri smantana
  • 4 oua bacon si sunca (optional)
  • cascaval
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv papara din paine:

Laptele se amesteca cu 2 oua si un praf de sare si se omogenizeaza.


Branza se rade sau se sfarama cu furculitza. Se poate folosi si amestec de branzeturi.


Franzela se taie felii groase de 1 centimetru.


Se unge o cratitza inalta cu unt din abundenta.


Se inmoaie feliile de paine in lapte si se pun pe fundul cratitzei.


Se pune un strat de branza si catava cuburi de unt. Se pune iar un strat de paine inmuiata, un strat de branza cu cubuletze de unt.


Ultimul strat este de felii de paine si peste ele cateva cubuletze de unt.


Optional, pe straturile de branza se pot pune felii de bacon si sunca.


Se amesteca smantana cu doua oua si se toarna peste feliile de paine si peste smantana se rade cascaval. Eu am folosit cascaval afumat.


Se introduce in cuptor la foc mare pana se rumeneste. Atentie!!! creste in cuptor destul de mult.


Exista si varianta dulce, cu branza dulce si magiun de prune.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv papara din paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

MotanLaOale 1

13.01.2011, 16:26

dayyanna85 1

15.03.2016, 22:36

cred ca este super buna

MotanLaOale 1

15.03.2016, 23:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bruschete cu rosii cherry