Aperitiv chiftele de legume

de Ksenya in Aperitive / Garnituri, 29 Sep 2016 | 19392 vizualizari

 

Am tot vazut pe la bucatarasi ca fac chiftele de legume, n-am rezistat, am facut si eu, numai ca o reteta de post. Prietena mea mereu imi zice ca e prezenta pe site-ul asta dupa retete si ca ar trebui  sa pun si eu una de post. Asa ca am studiat problema si am facut :)
 

 

INGREDIENTE

  • o telina
  • 2 dovlecei
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 6 cartofi
  • 2 linguri faina
  • 2 oua (optional)
  • sare
  • piper
  • 2 linguri pesmet
  • ulei pentru prajit
  • o legatura de patrunjel (puteti pune ce verdeata va place)
  • o lingurita boia dulce
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chiftele de legume:

Curatam toate legumele de coaja.


Dovlecelul il dam prin razatoarea mica, presaram putina sare si dam deoparte pentru 15 minute, la fel procedam si cu cartofii.


Restul legumelor le dam prin razatoarea mica si le punem intr-un castron.Adaugam dovlecelul stors de lichidul lasat, la fel procedam si cu cartofii, adaugam ouale batute (cand nu este post), faina, pesmetul, patrunjelul, tocat marunt , usturoiul zdrobit si boiaua, potrivim de sare si piper si lasam pentru 10 minute la frigider.


Intr-o tigaie adaugam uleiul si lasam sa incinga la foc mediu. Modelam chiftelutele si le aplatizam cat mai bine, pentru a patrunde bine caldura si sa nu riscam sa avem legumele crude la mijloc. Prajim pe ambele parti pana capata o culoare aurie. Se servesc atat fiebinti, cat si calde, cu sosul preferat sau cu muraturi si ardei iuti.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca intre timp compozitia a mai lasat lichid, mai putem adauga putina faina sau pesmet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chiftele de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

miki_a 1

30.09.2016, 23:23

Ce apetisante sunt!

dantes 1

14.10.2016, 08:43

Bune!

navidad_2017 1

04.01.2017, 01:23

Fac si eu de ani de zile, dar fara telina (nu gasesc aici radacina!)... Derivatie dupa reteta clasica de "draniki"....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert salam de biscuiti de post
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Parjoale de legume si branza