Aperitiv chiftele de legume

de Ksenya in Aperitive / Garnituri, 29 Sep 2016 | 12969 vizualizari

 

Am tot vazut pe la bucatarasi ca fac chiftele de legume, n-am rezistat, am facut si eu, numai ca o reteta de post. Prietena mea mereu imi zice ca e prezenta pe site-ul asta dupa retete si ca ar trebui  sa pun si eu una de post. Asa ca am studiat problema si am facut :)
 

 

INGREDIENTE

  • o telina
  • 2 dovlecei
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 6 cartofi
  • 2 linguri faina
  • 2 oua (optional)
  • sare
  • piper
  • 2 linguri pesmet
  • ulei pentru prajit
  • o legatura de patrunjel (puteti pune ce verdeata va place)
  • o lingurita boia dulce
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chiftele de legume:

Curatam toate legumele de coaja.


Dovlecelul il dam prin razatoarea mica, presaram putina sare si dam deoparte pentru 15 minute, la fel procedam si cu cartofii.


Restul legumelor le dam prin razatoarea mica si le punem intr-un castron.Adaugam dovlecelul stors de lichidul lasat, la fel procedam si cu cartofii, adaugam ouale batute (cand nu este post), faina, pesmetul, patrunjelul, tocat marunt , usturoiul zdrobit si boiaua, potrivim de sare si piper si lasam pentru 10 minute la frigider.


Intr-o tigaie adaugam uleiul si lasam sa incinga la foc mediu. Modelam chiftelutele si le aplatizam cat mai bine, pentru a patrunde bine caldura si sa nu riscam sa avem legumele crude la mijloc. Prajim pe ambele parti pana capata o culoare aurie. Se servesc atat fiebinti, cat si calde, cu sosul preferat sau cu muraturi si ardei iuti.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca intre timp compozitia a mai lasat lichid, mai putem adauga putina faina sau pesmet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chiftele de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

miki_a 1

30.09.2016, 23:23

Ce apetisante sunt!

dantes 1

14.10.2016, 08:43

Bune!

navidad_2017 1

04.01.2017, 01:23

Fac si eu de ani de zile, dar fara telina (nu gasesc aici radacina!)... Derivatie dupa reteta clasica de "draniki"....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de dovlecei si cartofi