Aperitiv chiftele din cartofi, dovlecei si morcovi

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 28 Iun 2020 | 2412 vizualizari

 

Uneori mai facem pauză de carne și caut fel de fel de variante savuroase! Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

    • Cartofi 6 bucăți mari,
    • Dovlecei 1 bucată,
    • Morcov 1 buactă mare,
    • Ouă 2 bucăți,
    • Făină albă de grâu cca. 4-5 linguri,
    • Pesmet auriu cca. 4-5 linguri,
    • Sare de mare 1 lingură,
    • Piper proaspăt măcinat ½ lingură,
    • Boia de ardei dulce 1 lingură,
    • Ulei pentru prăjit, de preferat cel de rapiță, cca. 400 ml.
    Pentru servit:
    • Smântână cca. 200 g.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chiftele din cartofi, dovlecei si morcovi:

Cartofii, dovlecelul și morcovul se curăță de coajă apoi se rad pe răzătoarea fină ;) Bineînțeles, m-am ajutat de unul dintre ajutoarele  familia Zmeilor, răzătoarea de la Delimano ;)

Legumele răzuite se storc de zeama rezultată, atenție, în această etapă, nu se adaugă sare, că lasă mult mai multă zeamă.

Apoi se adaugă oăle bătute, făina și pesmetul și se amestecă enerngic până se obține un aluat omogen.

Se asezonează de sare, boia și piper, apoi cu ajutorul unei linguri, se pun la prăjit în uleiul încins.

Se așteaptă până se obține o crustă aurie, apoi se întorc pe cealaltă parte.

Chiftele se scot într-o strecurătoare, sau pe un șervet absorbant de bucătărie.

Aceste chifteluțe aplatizate, se pot servi ca aperitiv cu smântână sa iaurt. Simplu și gustos, pe placul micilor mofturoși.

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chiftele din cartofi, dovlecei si morcovi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tocinei de cartofi cu branza sarata