Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 24 Iul 2017 | 3886 vizualizari

 

Ceva simplu, ceva de pregatit in aceste zile calduroase ca nu necesita mult timp, dar si ceva foarte bun!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci proaspete mai mari
  • 250 gr ricotta
  • 1 ceapa verde
  • 2-3 crengute marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingura parmezan ras
  • 120 gr bacon taiat fasii
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon:

Spalam ciupercile, indepartam cozile si le stergem cu un servetel.
Ceapa verde o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt.
Ricotta o rasturnam intr-un bol, o amestecam cu parmezanul ras, sare si piper.
Adaugam ceapa verde, mararul si le amestecam cu o paleta.

Tapetam cu hartie de copt o tava, asezam ciupercile.
In interiorul fiecarei ciuperci, punem cu ajutorul unei lingurite, umplutura de branza.
Ciupercile umplute le invelim in cate o felie de bacon.

Punem si coditele de la ciuperci in tava.
Le acoperim cu staniol, le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 20-25 de minute.
Scoatem staniolul dupa acest timp, le mai lasam pana se rumeneste usor baconul.

Se scot din cuptor ciupercile cand sunt gata, le lasam putin sa se racoreasca, apoi sunt numai bune de servit.
Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu ceapa verde