Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 24 Iul 2017 | 4000 vizualizari

 

Ceva simplu, ceva de pregatit in aceste zile calduroase ca nu necesita mult timp, dar si ceva foarte bun!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci proaspete mai mari
  • 250 gr ricotta
  • 1 ceapa verde
  • 2-3 crengute marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingura parmezan ras
  • 120 gr bacon taiat fasii
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon:

Spalam ciupercile, indepartam cozile si le stergem cu un servetel.
Ceapa verde o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt.
Ricotta o rasturnam intr-un bol, o amestecam cu parmezanul ras, sare si piper.
Adaugam ceapa verde, mararul si le amestecam cu o paleta.

Tapetam cu hartie de copt o tava, asezam ciupercile.
In interiorul fiecarei ciuperci, punem cu ajutorul unei lingurite, umplutura de branza.
Ciupercile umplute le invelim in cate o felie de bacon.

Punem si coditele de la ciuperci in tava.
Le acoperim cu staniol, le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 20-25 de minute.
Scoatem staniolul dupa acest timp, le mai lasam pana se rumeneste usor baconul.

Se scot din cuptor ciupercile cand sunt gata, le lasam putin sa se racoreasca, apoi sunt numai bune de servit.
Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Drob de ciuperci