Aperitiv coltunasi umpluti cu sunca presata si legume mexicane

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 19 Apr 2018 | 1691 vizualizari

 

Pornind de la rețeta Laurei la care am poftit de cum am văzut-o, am preparat acești delicioși colțunași umpluți cu șuncă presată și legume mexicane.
Mulțu, Lăurici, pentru inspirație! :-*
Umplutura am ales-o în funcție de ce am găsit prin frigider.
Au ieșit tare buni, iar noi i-am servit cu ketchup și dulceață de ardei iuți.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 ouă
  • 150 g unt( 82%)
  • 500 g făină
  • 100 ml apă rece
  • 1 lingură oțet
  • un praf sare
  • Pentru uns:
  • 1 gălbenuș
  • 1/2 linguriță lapte
  • boia de ardei dulce
  • Pentru umplutură:
  • 350 g șuncă presată
  • 400 g legume mexicane, congelate
  • 200 g mozzarella
  • 2 ouă + 1 albuș
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv coltunasi umpluti cu sunca presata si legume mexicane:

Pregătim aluatul.


Cernem făina într-un bol și o amestecăm cu puțină sare.


Facem o adâncitură la mijloc unde punem: ouăle, untul rece tăiat în cuburi și oțetul.


Cu vârful degetelor frământăm aluatul, adăugând, treptat și apa rece.


Lăsăm aluatul la odihnit, acoperit și la loc răcoros, până pregătim restul ingredientelor.


Pregătim umplutura.


Fierbem legumele mexicane în apă clocotită cu sare, pentru 7-8 minute.


Le punem, apoi, la scurs într-o sită și le lăsăm să se răcească.


Tocăm șunca presată în cuburi mici.


Amestecăm într-un vas, legumele mexicane, răcite, cu șunca presată și mozzarella rasă.


Adăugăm puțin piper măcinat, busuioc uscat, 2 ouă și un albuș și omogenizăm amestecul.


Asamblăm colțunașii și îi coacem.


Întindem aluatul pe masa ușor înfăinată, într-o foaie de 3-4 mm grosime.


Îl decupăm în 6 părți de formă aproximativ pătrată.


Așezăm la câte un capăt câte 2 linguri de umplutură.


Pliem celălalt capăt al aluatului peste umplutură, unind uniform, marginile aluatului.


Mai întindem de colțuri să le dăm o formă mai rotunjită, parcă arată mai bine.


Cu o furculiță presăm marginile aluatului să se lipească între ele.


Așezăm colțunașii în tava tapetată cu hârtie de copt.


Cu ajutorul unei pensule, ungem colțunașii cu gălbenuș diluat cu puțin lapte.


Presărăm puțină boia și coacem colțunașii pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.


Servim delicioșii colțunași, calzi, cu ketchup și dulceață de ardei iuți.


Să vă fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Se pot servi și cu un sos de usturoi cu iaurt, sau după preferințele fiecăruia.

2

Sunt buni chiar și reci, luați la pachet.

3

Pentru că mi-a mai rămas umplutură, am preparat niște aperitive la tigaie, în formă de silicon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv coltunasi umpluti cu sunca presata si legume mexicane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

elucubratiiculinare 1

22.04.2018, 08:39

RuxyRux 1

04.05.2018, 22:14

Cat sunt de frumosi...precis gustosi!

kytz 1

16.05.2018, 05:37

Aș servi zilnic așa ceva

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta, servita cu mamaliga
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sparanghel cu cascaval, la cuptor