Aperitiv coronita cu ciuperci si ardei

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 3 Mar 2017 | 470 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  aluat:
  • 200 gr faina
  • 100 gr margarina
  • 1 ou
  • 6 linguri apa
  • un praf sare 
  • umplutura:
  • 300 gr ciuperci champignion
  • 1 ardei rosu
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • susan
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv coronita cu ciuperci si ardei:

Calesti ciupercile in doua linguri ulei de masline. Adaugi ardeiul tocat cubulete si lasi pana se inmoaie si scade zeama lasata de ciuperci. Adaugi patrunjelul tocant marunt si ouale si omogenizezi. Adaugi sare si piper dupa gust.


Din apa, margarina, faina, ou si sare framanti un aluat. Il pui intr-o folie alimentara si il dai la frigider, pentru cel putin jumatate de ora.

Presari masa de lucru cu faina si intinzi foaia de aluat. Iei o forma de tarta, o intorci cu fundul in sus si ungi suprafata cu putin ulei. Asezi foaia de aluat pe fundul formei si o presari cu mainile, pana acopera toata suprafata. Marginile le ridici in sus dupa forma. Asezi umplutura pe margini lasand un cerc in mijloc liber. Cu un cutit foarte ascutit, tai cercul astfel incat sa formezi 8 triunghiuri. Ungi cu galbenus de ou batut cu putin lapte triunghiurile si iei fiecare triunghi in parte si il suprapui peste umplutura, apasand putin la capat cu degetul ca sa nu se desprinda la copt.


Ungi deasupra cu galbenus batut cu lapte, presari susan si dai la cuptor pana se rumeneste frumos.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv coronita cu ciuperci si ardei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

oanapl 1

04.03.2017, 22:21

Va multumesc!

mihaelar63 1

07.03.2017, 07:55

oanapl 1

07.03.2017, 14:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta taraneasca