Aperitiv coronita cu ciuperci si ardei

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 3 Mar 2017 | 432 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  aluat:
  • 200 gr faina
  • 100 gr margarina
  • 1 ou
  • 6 linguri apa
  • un praf sare 
  • umplutura:
  • 300 gr ciuperci champignion
  • 1 ardei rosu
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • susan
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv coronita cu ciuperci si ardei:

Calesti ciupercile in doua linguri ulei de masline. Adaugi ardeiul tocat cubulete si lasi pana se inmoaie si scade zeama lasata de ciuperci. Adaugi patrunjelul tocant marunt si ouale si omogenizezi. Adaugi sare si piper dupa gust.


Din apa, margarina, faina, ou si sare framanti un aluat. Il pui intr-o folie alimentara si il dai la frigider, pentru cel putin jumatate de ora.

Presari masa de lucru cu faina si intinzi foaia de aluat. Iei o forma de tarta, o intorci cu fundul in sus si ungi suprafata cu putin ulei. Asezi foaia de aluat pe fundul formei si o presari cu mainile, pana acopera toata suprafata. Marginile le ridici in sus dupa forma. Asezi umplutura pe margini lasand un cerc in mijloc liber. Cu un cutit foarte ascutit, tai cercul astfel incat sa formezi 8 triunghiuri. Ungi cu galbenus de ou batut cu putin lapte triunghiurile si iei fiecare triunghi in parte si il suprapui peste umplutura, apasand putin la capat cu degetul ca sa nu se desprinda la copt.


Ungi deasupra cu galbenus batut cu lapte, presari susan si dai la cuptor pana se rumeneste frumos.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv coronita cu ciuperci si ardei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

oanapl 1

04.03.2017, 22:21

Va multumesc!

mihaelar63 1

07.03.2017, 07:55

oanapl 1

07.03.2017, 14:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura desteapta

de oanapl 5

ieri la 21:50

Prăjitură cu cremă de brânză

de oanapl 5

ieri la 21:42

Supă cremă de cartofi cu fructe de mare

ieri la 20:41

Tiramisu

de ancutsa 5

ieri la 20:11

Salata cu dovlecei la gratar si ton

de Rocsi 9

ieri la 19:48

RETETA RECOMANDATA
Oua Benedict