Aperitiv cu dovlecei

de cristina1985 in Aperitive / Garnituri, 5 Sep 2015 | 658 vizualizari

 

Ca masura se foloseste paharul mic ,de iaurt( 150 g).

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie mica de iaurt (150 g)
  • 2 cutii faina
  • 1/2 cutie ulei de masline+2 lg
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 40 g cascaval ras
  • 600 g dovlecei
  • oregano
  • sare (cam 1/2 lingurita)
  • 1-2 catei usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu dovlecei:

Se curata dovvleceii de seminte si se taie rondele subtiri.Se caleste (2lg ulei)cateva secunde usturoiul si se scoate .Se adauga dovlecei taiati .Se calesc cateva minute si apoi se pune putina apa si inabusiti pana se inmoaie (dovlecelul).


Dupa ce ati inchis focul, se sareaza( dovlecelul) si se lasa la scurs intr-o sita. Se amesteca iaurtul, ouale, uleiul(1/2 cutie) ,cascavalul, faina, praful de copt si sare dupa gust. Cand dovleceii s-au racit, ii uscam putin , pe un servet de hartie, apoi introducem 3/4 din cantitate in aluat. Cu restul, se orneaza . Aluatul se pune intr-o forma rotunda, de 20-24 cm diametru,unsa cu putin unt si presarata cu faina.Se pun restul de dovlecei si se presara oregano .Se tine la cuptor 30-40 minute,la 180-200 grade C, sau pana cand este gata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chiftelute de dovlecei la cuptor