Oua cu legume in stil turcesc (Menemen)

de aalliinnaa07 in Aperitive / Garnituri, 20 Noi 2013 | 13645 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu sau verde
  • 1-2 ardei iuti
  • 400 g rosii
  • 1 lingurita zahar
  • 4 oua

Pentru servit:

  • 6 linguri iaurt
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 legatura patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua cu legume in stil turcesc (Menemen):

Cepele se taie felii, ardeii se taie pe jumatate, se curata de cotor si se feliaza, rosiile le taiem cubulete.

Intr-o tigaie cu fundul gros se incinge uleiul si adaugam legumele, amestecam incontinuu pana se inmoaie, apoi adaugam zaharul si amestecam bine. Lasam pe foc pana cand lichidul scade. Cand lichidul a scazut, cu o lingura de lemn facem 4 gauri in amestecul de legume si punem cate un ou in fiecare gaura, acoperim tigaia cu un capac si lasam la foc mic pana cand ouale se incheaga complet.

Iaurtul il amestecam cu usturoiul pisat. Ouale se servesc cu iaurt si patrunjel tocat.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua cu legume in stil turcesc (Menemen)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mic dejun cu oua pe pat de legume(partea intai)