Aperitiv drob de pui in aluat de foietaj

de Gicuta69 in Aperitive / Garnituri, 21 Mai 2015 | 10284 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g ficatei de pui
  • 400 g piept de pui dezosat
  • 400 g aluat foietaj
  • 5 oua crude
  • 3 oua fierte
  • 1/2 buc. ardei rosu si verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • boia iute (optional)
  • 50 g unt
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv drob de pui in aluat de foietaj:

Spalam si curatam ficateii si ii punem sa fiarba. Ii lasam la fiert circa 10-15 minute. Indepartam spuma care se formeaza.


Spalam pieptul de pui si il punem la fiert in apa cu putina sare. Il lasam la fiert circa 15 -20 minute. Indepartam spuma care se formeaza.


Cand ficateii si pieptul de pui s-au fiert, ii scoatem intr-o strecuratoare si ii lasam sa se raceasca.

Cand se racesc, jumatate ii dam prin masina de tocat iar jumatate ii taiem cubulete.


Ceapa, usturoiul si ardeiul le tocam marunt, la cutit.


Punem untul intr-o cratita, iar cand se incinge adaugam ceapa, usturoiul si ardeiul, si le lasam la calit 5-10 minute. La sfarsit adaugam verdeata tocata marunt. Cand se racesc amestecam cu ficateii si pieptul de pui, adaugam cele 5 oua batute bine, condimentam cu sare, piper si boia dupa gust.


Aluatul de foietaj se intinde putin cu sucitorul si se asaza intr-o tava (eu am folosit un vas termorezistent de 23x13x7 cm). Se lasa marginile mai mari, sa atarne peste marginile tavii. Se asaza jumatate din compozitia de carne si ficatei , se pun ouale fierte, taiate cubulete si se acopera cu restul de amestec. Marginile de aluat se taie fasii de 1 cm latime si se aduc una peste cealalta deasupra. Se unge aluatul cu galbenus de ou si se da tava la cuptorul incalzit, pentru o ora, la foc mediu. Cand se raceste, se feliaza.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv drob de pui in aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Catalina L 1

21.05.2015, 16:36

imi place tare

amalia01 1

21.05.2015, 17:01

Delicios!

Andra_Constantinescu 1

23.05.2015, 06:33

Bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite aperitiv, cu șuncă și cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 20:30

Mere la borcan pentru deserturi

de Rocsi 9

ieri la 20:14

Mini tarte cu conopida si broccoli

de oanapl 5

ieri la 19:55

Pasta alla puttanesca

de xana 5

ieri la 18:09

RETETA RECOMANDATA
Crenvusti in foietaj