Merluciu cu legume in vas roman la cuptor

de ela in Aperitive / Garnituri, 2 Noi 2010 | 23195 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg merluciu,
  • 1kg cartofi,
  • 1conserva ciuperci
  • 1ardei,
  • 2rosii,
  • sare,piper,vegeta
  • 1plic condimente peste
  • 1lingurita busuioc
  • 2linguri otet balsamic
  • 2linguri ulei de masline
  • 1capatana usturoi,
  • 4vinete mai mici,
  • 50gr cascaval,
  • unt,
  • 200ml smantana de gatit,
  • 100ml suc de rosii
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu cu legume in vas roman la cuptor:

Se decojesc vinetele,se taie rondele,se sareaza si se lasa la scurs intr-o sita,30minute.

Preparam un sos din otetul balsamic,ulei,busuioc si condimentele pt peste,omogenizam bine si ungem pestele pe care il dam apoi la rece 30minute,minimum.

Curatam cartofii si ii taiem rondele.Ardeiul il curatam si il taiem fasii.Curatam si usturoiul.Casacavalul il radem.

Vasul roman trebuie pus in apa rece 20minute inainte sa il folosim.Pe fundul vasului punem cateva cubulete de unt,apoi punem rondelele de vinete(bine scurse),apoi punem un strat de cartofi,peste care presaram  sare,piper si vegeta,apoi punem ciupercile.Merluciul il taiem in doua si il punem desupra legumelor.Rosiile le decojim si le taiem rondele,apoi le punem intre bucatile de peste.Presaram si bucatile de ardei.Deasupra turnam smantana si sucul de rosii.Bucatile de usturoi le punem intre bucatile de peste.Dam la cuptor 90minute,cu capacul pus,apoi il dam jos,presaram cascavalul ras si mai punem la cuptor inca 20minute,sa se rumeneasca putin compozitia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu cu legume in vas roman la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Zahluc - salata de vinete tunisiana