Aperitiv gofre sarate

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 9 Sep 2020 | 227 vizualizari

 

După o revizie în frigider, am găsit câteva lactate ce nu se dădeau consumate, decât să ajungă la tomberon, le-am combinat, asezonat și preparat.
Aaaa, până să mă apuc de combinat ingredientele, am făcut o revizie și in cămara, în cel mai de sus raft, cu aparate mini electrocasince! ;) Șiiii, supriză, am găsit aparatul de gofre, mai vintage, așa din anii 2000 :d Dar bunnnn și mai ales funcțional! ;) 
 
Cronțănele minunate preparate acasă!

 

INGREDIENTE

  • Iaurt cca. 250 ml,
  • Unt cca. 100 g,
  • Ouă 4 bucăți,
  • Brânză de oi cca. 200 g,
  • Făină albă de grâu cca. 500 g,
  • Brânză de vaci cca. 200 g,
  • Semințe de chimen 1 lingură,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Piper negru proaspăt măcinat 1linguriță.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv gofre sarate:

Într-un vas înalt, pentru mixer, se pun toate ingredientele și se amestecă energic până ce se omogenizează și se obține un aluat un pic mai ferm decât cel pentru clătite.


Aparatul pentru gofre se pune la încins. Nu este nevoie ca aparatul să fie uns cu ulei, aluatul având în compoziție unt, este suficient de gras și nu se lipește.


În centrul plăcii, se pune câte un polonic de aluat, fără să se întindă, apoi se închide capacul și se așteaptă cca. 1-2 minute maxim. Gofrele sunt gata când se rumenesc. Cel mai bine este să se verifice după 1 minut, iar, dacă mai este nevoie, se mai lasă, până când sunt gata.


Gofrele sărate se servesc simple sau cu puțină smântână, acompaniate de o bere sau un șpriț de vară!



Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv gofre sarate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

abstract01 1

10.09.2020, 23:33

Adauga comentariu...

Gherca Daniela 1

13.09.2020, 09:53

Rocsi 1

16.09.2020, 21:00

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

ieri la 12:01

Aperitiv rulada BigMac fara carbohidrati

pe 20.09 la 15:30

Desert bezele Panda

de RODIMUR 7

pe 20.09 la 10:41

Desert la pahar cu sos de visine si crema de vanilie

de Lau 9

pe 19.09 la 21:14

RETETA RECOMANDATA
Vafe-Gaufres sarate cu morcovi si carne de pui