Aperitiv gofre sarate

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 9 Sep 2020 | 2095 vizualizari

 

După o revizie în frigider, am găsit câteva lactate ce nu se dădeau consumate, decât să ajungă la tomberon, le-am combinat, asezonat și preparat.
Aaaa, până să mă apuc de combinat ingredientele, am făcut o revizie și in cămara, în cel mai de sus raft, cu aparate mini electrocasince! ;) Șiiii, supriză, am găsit aparatul de gofre, mai vintage, așa din anii 2000 :d Dar bunnnn și mai ales funcțional! ;) 
 
Cronțănele minunate preparate acasă!

 

INGREDIENTE

  • Iaurt cca. 250 ml,
  • Unt cca. 100 g,
  • Ouă 4 bucăți,
  • Brânză de oi cca. 200 g,
  • Făină albă de grâu cca. 500 g,
  • Brânză de vaci cca. 200 g,
  • Semințe de chimen 1 lingură,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Piper negru proaspăt măcinat 1linguriță.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv gofre sarate:

Într-un vas înalt, pentru mixer, se pun toate ingredientele și se amestecă energic până ce se omogenizează și se obține un aluat un pic mai ferm decât cel pentru clătite.

Aparatul pentru gofre se pune la încins. Nu este nevoie ca aparatul să fie uns cu ulei, aluatul având în compoziție unt, este suficient de gras și nu se lipește.

În centrul plăcii, se pune câte un polonic de aluat, fără să se întindă, apoi se închide capacul și se așteaptă cca. 1-2 minute maxim. Gofrele sunt gata când se rumenesc. Cel mai bine este să se  verifice după 1 minut, iar, dacă mai este nevoie, se mai lasă, până când sunt gata.

Gofrele sărate se servesc simple sau cu puțină smântână, acompaniate de o bere sau un șpriț de vară!

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv gofre sarate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

oanapl

2450 puncte

Rocsi

1693 puncte

 Merisor

1400 puncte

Catalina L

1292 puncte

Panacris

1007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Waffe cu cascaval si ardei copt