Aperitiv grisine in mantou de jambon cu dovlecel

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 25 Mai 2018 | 4343 vizualizari

 

Aceste Grisine în mantou de jambon cu dovlecel sunt bune de preparat atunci când stai la o șuetă cu prietenii.
Am văzut deseori pe platouri, pe la diverse petreceri, grisine învelite în jambon, sau șunculiță și m-am gândit să le testez și eu.
Le-am adăugat și niște felii subțiri de dovlecel să mai diminueze din gustul sărat al jambonului.
Au ieșit tare bune și se pot încadra perfect la rețete pentru  "Picnicul Bucătărașilor"!

 

INGREDIENTE

  • 8 grisine
  • 16 felii subțiri de jambon
  • 8 felii subțiri de dovlecel
  • puțină cremă de brânză
  • chimen
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv grisine in mantou de jambon cu dovlecel:

Alegem un dovlecel micuț, așa încât să-l putem felia de dimensiunea feliilor de jambon.

Preparăm ușor feliile de dovlecel pe grillul încins, pentru a se înmuia și a deveni flexibile, tocmai bune de rulat.

Nu presărăm sare pe ele, pentru că este jambonul destul de sărat și interesul este să mai diminuăm din gustul sărat.

Alegem grisine lungi, nerupte și crocante.

Ungem feliile de jambon cu puțină cremă de brânză, presărăm chimen, așezăm feliile de dovlecel temperate, peste ele, le mai ungem cu foarte puțină cremă de brânză și mai presăram chimen, apoi le rulăm împreună pe grisine, lăsând un capăt mai liber.

Așezăm delicioasele grisine în mantou de jambon cu dovlecel într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru maxim 5 minute.

Nu le lăsăm mult în cuptor pentru a nu se înmuia de la zeama dovlecelului, doar atât cât jambonul să se rumenească și să se strângă ușor în jurul grisinelor.

Nu exagerăm nici cu cantitatea de brânză, tot pentru a nu se înmuia grisinele.

Sunt tare bune, mai ales servite cu legume proaspete, dar și simple, servite în fața televizorului, sau a PC-ului, dar sunt bune și de luat la picnic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv grisine in mantou de jambon cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitive rapide pentru sarbatori