Aperitiv lipii cu cartofi dulci si cabanosi

de cristina1985 in Aperitive / Garnituri, 14 Sep 2018 | 1100 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru lipii:
  • 500 g faina
  • 2 lg untura solida
  • 1/2 lg-ta sare
  • 1 lg-ta bicarbonat de sodiu ( nu e nevoie sa-l stingeti cu otet)
  • lapte cat cuprinde (cam 200-250 ml)
  • Pentru umplutura:
  • 4 cartofi dulci (1,7 kg)
  • patrunjel
  • cabanosi
  • cascaval
  • ulei (pentru cabanosi)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv lipii cu cartofi dulci si cabanosi:

Cartofii dulci se spala bine si se fierb in coaja sau se fac la cuptor. Se fierb 1 ora si se curata de coaja, se zdrobesc, se amesteca cu patrunjel tocat si, cine doreste, adauga sare (eu nu am pus). Se pun in frigider, dupa ce s-au racit (sunt mai buni, daca stau la rece).


Cascavalul se rade fin. Cabanosii se taie rondele si se prajesc ( se poate folosi orice carnat).


Pentru lipii- se amesteca toate ingredientele si se mai adauga (daca trebuie) lapte sau faina, pana rezulta un aluat moale, nelipicios. Se pune in frigider 30 minute. Aluatul de lipii se imparte in 4 bucati (care se intind in cercuri mari) si se gatesc intr-o tigaie (unsa cu ulei) ,la foc potrivit,pe ambele parti.


Pe jumatate din lipie se pune umplutura de cartofi, cabanosi si cascaval si se acopera cu cealalta jumatate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv lipii cu cartofi dulci si cabanosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 9 %
219.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

cristina1985 1

15.09.2018, 19:24

Mulțumesc!

oanapl 1

16.09.2018, 23:19

Interesanta combinatia!

cristina1985 1

05.10.2018, 18:16

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6624 puncte

Constelatialeu

4475 puncte

Rocsi

4453 puncte

Ksenya

3965 puncte

Panacris

3756 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Sufleu-briosa cu cartofi si brocolli