Aperitiv merdenele din foi de placinta

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 9 Mar 2017 | 3485 vizualizari

 

Trebuia sa incerc si asa. Sunt mai aproape de cele din patiserii. Foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 300 g branza telemea de oaie
  • 200 g branza de burduf
  • 300 g branza de vaci
  • 3 galbenusuri de oua
  • 100 g smantana
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 ml ulei
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv merdenele din foi de placinta:

Foile de placinta se lasa la dezghetat.


Branzeturile se dau pe razatoare si se amesteca cu smantana, 3 galbenusuri si zaharul vanilat.


Se ia o foaie de placinta, se unge din loc in loc, cu ulei cu ajutorul unei pensule si se indoaie in doua. (vezi poze)


Se pune in mijloc un patrat de branza, lasand marginile goale pentru a se putea plia.


Se da cu ulei si se pliaza marginile spre mijloc, sa se petreaca 1 cm.


Se ia alta foaie de placinta, se unge cu ulei si se indoaie in doua.


Se pune in mijlocul ei bucata inpaturita anterior cu partea impaturita in jos.


Se unge cu ulei si se impatureste la fel si se pune, in tava tapetata cu hartie de copt, cu partea impaturita in jos.


Se fac asa toate merdenelele si se pun in tava. Mie mi-au iesit 7 deoarece am avut 14 foi in pachet.


Se ung cu galbenus de ou si se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 35-40 de minute, pana se rumenesc frumos.


Se scot, se lasa un minut sa respire si se acopera cu un prosop udat si stors bine pana aproape se racesc.


Se lasa la racit complet si se pun pe un platou.


Pofta Buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv merdenele din foi de placinta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

MotanLaOale 1

12.03.2017, 12:25

RODIMUR 1

05.11.2017, 08:51

Foarte bune (mai ales călduțe!) și aspectuoase!

MotanLaOale 1

05.11.2017, 09:03

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de conopida
  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti (Cartofi gratinati)