Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptor

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 10 Mai 2018 | 7453 vizualizari

 

Sau un fel de tortilla spaniola, doar ca are ceva ingrediente in plus si este facuta la cuptor. O puteti servi in orice moment al zilei, este super gustoasa, super satioasa. Sa nu mai spun cat de repede se face, asa ca daca sunteti in pana de timp, prestati repede o astfel de omleta, o salata sau ceva muraturi langa si gata masa!

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi potriviti
  • 200 gr ciuperci la borcan
  • 6 oua
  • 2 cepe verzi
  • 1 fir usturoi verde
  • 130 gr mozzarella
  • 1 lingura crema de branza
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 1 lingura ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptor:

Curatati cartofii, ii spalati si ii taiati cubulete. Ii puneti in apa la fiert, cu putina sare , pentru 15-20 de minute. Cand sunt gata, ii puneti intr-o sita si ii lasati sa se scurga bine.

Ciupercile le spalati si le taiati, nu foarte marunt.

Ceapa verde o taiati rondele, la fel si usturoiul verde.

Intr-o tigaie incingeti uleiul, puneti ciupercile si ceapa verde. Presarati sare, piper, puneti si putina apa, le lasati sa scada la foc potrivit. Amestecati din cand in cand in ele. La final adaugati usturoiul verde tocat, mai lasati circa 1 minute pe foc, trageti tigaia deoparte.

Puneti ouale intr-un bol, presarati sare, piper, putina boia dulce si le bateti cu un tel. Adaugati crema de branza, amestecati, apoi radeti peste oua si mozzarella. Amestecati, puneti ciupercile, incorporati toate.

Tapetati o tava cu diametrul de 23 cm cu hartie de copt, puneti cartofii fierti, ii rasfirati peste tot. Turnati amestecul de oua cu ciuperci, nivelati. Introduceti omleta in cuptorul incins, la 170 de grade C, pentru 30-35 de minute. Cand este gata, o scoateti din cuptor, o lasati sa se racoreasca putin, apoi este numai buna de servit!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pasta de branza dulce cu legume