Aperitiv oua vopsite pentru Paste

de Veronica22 in Aperitive / Garnituri, 1 Apr 2018 | 1845 vizualizari

 

bunatati pentru Pasti

 

INGREDIENTE

  • 30 oua
  • 1 lgta sare
  • 2 lg otet
  • coloranti
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv oua vopsite pentru Paste:


Ouale trebuie spalate foarte bine cu detergent si apoi clatite. Punem apoi oulale la fiert in apa cu sare si otet, la foc foarte mic, pentru a fierbe incet. In acest mod coaja oualor nu va crapa.

Pentru a vopsi ouale, am ales vopsea de ou de la Dr Oetker.

Vopseaua (pliculete) se pune intr-un bol cu apa calda pentru a se lichefia.
Ouale se scot din apa cand ajung la o temperatura suportabila la mana. Se sterg cu un servet. In mana punem 2-3 picaturi de vopsea si apoi coloram oul cu aceasta vopsea. Se lasa pe un alt servetel de hartie la uscat.

Pentru vopsitul oualor am mai folosit diversi coloranti pentru oua, coji de ceapa (pentru oua marmorate) si banderole decorative.

Am avut oua cu coaja alba si rosie.
Dupa fierbere am folosit un ciorap pentru a fixa cat mai strans pe ou coaja de ceapa galbena. Pe unele dintre oua am pus cateva frunzulite, iar pe unele banderole.

Culoarea se pregateste dupa indicatiile de pe ambalaj si la fel procedam si cu vopsitul.
Pentru ouale invelite in coji de ceapa am folosit culoare verde si am fiert 2 min ouale in culoare pentru a se colora marmorat.
Celelate oua le-am colorat simplu.

Se scot din vopsea cu grija si se lasa pe un prosop. Dupa racire se pot da cu putin lac special pentru luciu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua vopsite pentru Paste" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7042 puncte

Rocsi

4413 puncte

Constelatialeu

2471 puncte

mirela0911

2254 puncte

robert_b

2026 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Oua cu legume la tigaie(Menemen)