Aperitiv pancakes cu ciuperci

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 21 Ian 2018 | 3547 vizualizari

 

Un mic dejun rapid si satios!
Cu ce am gasit prin frigider am incropit rapid aceste placintele care au fost savurate si devorate in scurt timp, rezolvand astfel problema la "am vrea sa mancam ceva altfel la micul dejun"!
Cantitatile sunt date dupa ochi, dar puteti prepara reteta in functie de preferintele fiecaruia si cu gramaje mai mari. Mie mi-au iesit 18 bucati de placintele.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1/2 lgt sare
  • 1/2 lgt piper
  • 1/2 lgt boia dulce
  • 3 buc mici de ciuperci champignon
  • 2 felii subtiri de sunca
  • 1/4 ardei kapia rosu
  • 2 polonice cu lapte
  • 3 lg cu ulei vegetal
  • 50 g cas de vaca
  • faina alba cat cuprinde
  • 1 lgt praf de copt
Portii: 18
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv pancakes cu ciuperci:

Se spala ciupercile si se taie feliute. Sunca se taie in patratele, iar ardeiul kapia in bastonase micute.

Intr-un bol se bat bine ouale cu sarea, piperul si boiaua. Se adauga apoi ciupercile, sunca si ardeiul, apoi se toarna laptele si uleiul. Faina se adauga cate putin, amestecand bine, pana se obtine un aluat putin mai gros decat cel pentru clatite. La prima repriza de faina se adauga si praful de copt. La final se pune casul dat pe razatoarea cu gauri mici si se omogenizeaza.

Se pune tigaia pe foc, stropita cu putin ulei, iar cand este bine incinsa se toarna aluatul cu ajutorul unui polonic mic in trei locuri (atat mi-a incaput mie in tigaie). Se lasa cca 2-3 minute pe o parte, apoi se intorc pe partea cealalta cu ajutorul unei spatule.

Se servesc calde si presarate cu cas deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate adauga in compozitie orice ingrediente preferati.

2

Aluatul trebuie sa fie putin mai gros decat cel pentru clatite!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pancakes cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mirela0911 1

22.01.2018, 10:48

Au fost perfecte la micul dejun! Va multumesc pentru aprecieri!

dantes 1

22.01.2018, 12:29

Interesanta reteta!

Bya Ralu 1

22.01.2018, 23:53

super

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Buzunare cu ciuperci la gratar