Aperitiv pancakes cu dovlecei

de cristina1985 in Aperitive / Garnituri, 27 Iul 2017 | 581 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei (750 g in total)
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare+1 lingurita
  • 100 g faina de grau
  • 3 lg faina de ovaz
  • 1/2 ardei kapia rosu (mic)
  • ulei
  • 1 praf de copt
  • piper
  • ceapa verde
  • Sos:
  • 200 g smantana
  • marar
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv pancakes cu dovlecei:

Se curata dovleceii de coaja se rad pe razatoarea cu ochiurile mari, se presara 1 lingurita sare, se amesteca si se lasa 10 minute. Apoi se storc si se amesteca cu ouale, faina de grau, faina de ovaz, ardeiul taiat marunt,praful de copt,1 lingurita sare, piper, ceapa verde tocata.


Se pune la incins o tigaie cu cateva linguri de ulei, se adauga cate 1 lingura plina din compozitie in tigaie si se intinde, pana capata o forma rotunda. Se pot face cate 3 clatite in acelasi timp.


Eu am folosit tigaie de ceramica, astfel nu se lipesc.


Se prajesc pe ambele parti. Adaugati ulei la fiecare tura de clatite, adica dupa ce sunt gata cele 3. Sa nu puneti mult, pentru ca absorb (clatitele) destul. Mi-au iesit 15 bucati.


Sos: se toaca mararul si se amesteca cu smantana si sare.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pancakes cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rocsi 1

28.07.2017, 21:05

Le-am facut si eu zilele trecute alor mei, dar in combinatie cu niste branzeturi! Au iesit super!

cristina1985 1

29.07.2017, 14:40

Ma bucur ca v-au placut! Am uitat sa scriu ca se fac cu praf de copt.Scuzati-ma!

Rahela Velicu 1

14.08.2017, 15:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Tartine cu crema de branza si somon afumat