Aperitiv pancakes cu dovlecei

de cristina1985 in Aperitive / Garnituri, 27 Iul 2017 | 237 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei (750 g in total)
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare+1 lingurita
  • 100 g faina de grau
  • 3 lg faina de ovaz
  • 1/2 ardei kapia rosu (mic)
  • ulei
  • 1 praf de copt
  • piper
  • ceapa verde
  • Sos:
  • 200 g smantana
  • marar
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv pancakes cu dovlecei:

Se curata dovleceii de coaja se rad pe razatoarea cu ochiurile mari, se presara 1 lingurita sare, se amesteca si se lasa 10 minute. Apoi se storc si se amesteca cu ouale, faina de grau, faina de ovaz, ardeiul taiat marunt,praful de copt,1 lingurita sare, piper, ceapa verde tocata.


Se pune la incins o tigaie cu cateva linguri de ulei, se adauga cate 1 lingura plina din compozitie in tigaie si se intinde, pana capata o forma rotunda. Se pot face cate 3 clatite in acelasi timp.


Eu am folosit tigaie de ceramica, astfel nu se lipesc.


Se prajesc pe ambele parti. Adaugati ulei la fiecare tura de clatite, adica dupa ce sunt gata cele 3. Sa nu puneti mult, pentru ca absorb (clatitele) destul. Mi-au iesit 15 bucati.


Sos: se toaca mararul si se amesteca cu smantana si sare.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pancakes cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rocsi 1

28.07.2017, 21:05

Le-am facut si eu zilele trecute alor mei, dar in combinatie cu niste branzeturi! Au iesit super!

cristina1985 1

29.07.2017, 14:40

Ma bucur ca v-au placut! Am uitat sa scriu ca se fac cu praf de copt.Scuzati-ma!

noiinbucatarie 1

14.08.2017, 15:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

ieri la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rapid din aluat de foetaj