Aperitiv placinta creata cu urda si marar

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 26 Iun 2017 | 1446 vizualizari

 

Facuta in deplasare la racoare.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 600 g urda
  • 6 oua
  • 1 litru lapte
  • 3 legaturi marar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta creata cu urda si marar:

Foile se lasa la dezghetat.


Urda se amesteca cu sare, 3 oua, mararul tocat marunt si se omogenizeaza bine.


Se intinde o foaie, se unge cu ulei cu o pensula si se suprapune o a doua foaie care se unge si ea cu ulei.


Pe jumatate din suprafata foii, se pun 5 linguri de urda, asimetrice, se acopera cu cealalta jumatate de foaie si se pliaza ca evantaiul din hartie pe care il faceam in copilarie.


Se pune asa incretita in tava unsa cu ulei.


Se procedeaza la fel cu toate foile, punandu-se incretite in tava una langa alta ca sa se umpe toata tava.


Se unge pe deasupra cu ulei si se baga la cuptor la foc mediu pana se rumeneste (30 minute).


Se amesteca laptele cu 3 oua si cu zaharul vanilat.


Cand este rumenita, se scoate, se inteapa cu o furculita pe toata suprafata si se toarna tot laptele deasupra.


Se reintroduce in cuptor pana scade tot laplele si redevine rumena (30 minute).


Se consuma atat calda cat si rece, ca atare sau pudrata cu zahar pudra.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta creata cu urda si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

MotanLaOale 1

08.07.2017, 15:08

klausenburger_adica Lacrima 1

09.09.2017, 13:24

faina! o fac si eu

MotanLaOale 1

10.09.2017, 19:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Clatite cu ricotta si ton
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau paste

de xana 5

la 15:40

Bulion

de Lau 9

la 13:00

RETETA RECOMANDATA
Pateuri cu urda si marar