Aperitiv placinta creata cu urda si marar

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 26 Iun 2017 | 9437 vizualizari

 

Facuta in deplasare la racoare.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 600 g urda
  • 6 oua
  • 1 litru lapte
  • 3 legaturi marar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta creata cu urda si marar:

Foile se lasa la dezghetat.

Urda se amesteca cu sare, 3 oua, mararul tocat marunt si se omogenizeaza bine.

Se intinde o foaie, se unge cu ulei cu o pensula si se suprapune o a doua foaie care se unge si ea cu ulei.

Pe jumatate din suprafata foii, se pun 5 linguri de urda, asimetrice, se acopera cu cealalta jumatate de foaie si se pliaza ca evantaiul din hartie pe care il faceam in copilarie.

Se pune asa incretita in tava unsa cu ulei.

Se procedeaza la fel cu toate foile, punandu-se incretite in tava una langa alta ca sa se umpe toata tava.

Se unge pe deasupra cu ulei si se baga la cuptor la foc mediu pana se rumeneste (30 minute).

Se amesteca laptele cu 3 oua si cu zaharul vanilat.

Cand este rumenita, se scoate, se inteapa cu o furculita pe toata suprafata si se toarna tot laptele deasupra.

Se reintroduce in cuptor pana scade tot laplele si redevine rumena (30 minute).

Se consuma atat calda cat si rece, ca atare sau pudrata cu zahar pudra.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta creata cu urda si marar" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Omleta cu patrunjel si smantana