Cartofi umpluti la cuptor "HOVOLI" (denumirea greceasca)

de x_plane in Aperitive / Garnituri, 28 Oct 2011 | 5991 vizualizari

 

sunt foarte buni ca aperitiv dar nu va lasati inselati....nu cad deloc "usori" la stomac:P

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari
  • 2 rosii medii
  • 100 gr. bacon (sau kaizer sau pastrama...ce va este pe plac)
  • 200 ml. crema galactos (sau smantana ca e mai la indemana)
  • 250 gr. cascaval
  • 200 gr. branza (de orice tip va place..eu o prefer pe cea de vaci)
  • 150 gr. unt
  • sare-piper-rozmarin(se poate si fara ultimul)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti la cuptor "HOVOLI" (denumirea greceasca):

se spala cartofii bine bine(pentru ca se mananca cu tot cu coaja...dar cine vrea poate da coaja la o parte).


se pune fiecare cartof in folie de aluminiu cu putina sare si putin unt.


se pun in cuptorul preincalzit la 180 de grade (tava sa fie un pic mai jos de mijloc) si se coc pt aproximativ o ora...pana sunt APROAPE gata (se face testul cu furculita fara sa se scoata din folia de aluminiu).


daca cartofii sunt mici reduceti si intervalul de coacere ca sa nu mancati carbuni la sfarsit :D adica intepati cat mai des cu furculita sa vedeti daca sunt gata.


in timp ce se coc cartofii punem intr-o tigaie putin unt la incins dupa care adaugam ceapa.cand ceapa s-a calit punem si bacon-ul,sare si piper si mai lasam vreo 3 minute dupa care scoatem de pe foc.


cand sunt gata cartofii ii scoatem din folie ii lasam putin la racit dupa care taiem fiecare cartof in jumate.


"scobim" fiecare jumatate cat mai mult putem avand grija sa nu se rupa.


intr-un bol punem jumate din ce am scos din cartofi,crema galactos(sau smantana),branza si baconul cu ceapa calita.adaugam putin rozmarin,sare si piper(nu va fie frica sa puneti piper caci asta e cheia savorii la reteta,cu cat mai mult cu atat mai bine :).


se amesteca bine totul pana rezulta un fel de "piure cu bacon si ceapa".


cu amestecul acesta umplem apoi jumatatile de cartof dupa care presaram cascavalul ras sau taiat marunt pe deasupra.


rosiile le taiem felii rotunde si le punem capac peste cartofi,o felie sau doua cate e nevoie(depinde cat sunt de mari cartofii).


punem cartofii din nou la cuptor(setat sa coaca la mijloc si deasupra) pentru 15 minute aprox. sau pana cascavalul prinde o culoare usor portocalie.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

de preferat sa incercati cu cartofi noi pentru ca nu au coaja atat de groasa si e mai buna la gust

2

se poate face si fara rosii ...in loc sa taiati cartoful in doua taiati portiunea de deasupra pentru a servi drept "capac"

3

puteti fierbe cartofii in loc sa ii coaceti si sa ii dati la sfarsit la cuptor(e mult mai rapid)desi sunt mult mai buni copti de la inceput

4

lasati sa se coaca bine cascavalul la sfarsit...este mult mai bun daca este crocant si de culoare portocalie

5

in loc de branza se poate folosi parmezan la umplutura daca este la indemana

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti la cuptor "HOVOLI" (denumirea greceasca)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Andreea Caroline 1

20.08.2013, 11:40

La multi ani !!!

Bunica 1

20.08.2013, 21:00

La multi ani!

Andreea Caroline 1

20.08.2014, 09:30

La multi ani !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pungute de jambon cu spuma de branza