Cartofi umpluti la cuptor "HOVOLI" (denumirea greceasca)

de x_plane in Aperitive / Garnituri, 28 Oct 2011 | 9934 vizualizari

 

sunt foarte buni ca aperitiv dar nu va lasati inselati....nu cad deloc "usori" la stomac:P

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari
  • 2 rosii medii
  • 100 gr. bacon (sau kaizer sau pastrama...ce va este pe plac)
  • 200 ml. crema galactos (sau smantana ca e mai la indemana)
  • 250 gr. cascaval
  • 200 gr. branza (de orice tip va place..eu o prefer pe cea de vaci)
  • 150 gr. unt
  • sare-piper-rozmarin(se poate si fara ultimul)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti la cuptor "HOVOLI" (denumirea greceasca):

se spala cartofii bine bine(pentru ca se mananca cu tot cu coaja...dar cine vrea poate da coaja la o parte).

se pune fiecare cartof in folie de aluminiu cu putina sare si putin unt.

se pun in cuptorul preincalzit la 180 de grade (tava sa fie un pic mai jos de mijloc) si se coc pt aproximativ o ora...pana sunt APROAPE gata (se face testul cu furculita fara sa se scoata din folia de aluminiu).

daca cartofii sunt mici reduceti si intervalul de coacere ca sa nu mancati carbuni la sfarsit :D adica intepati cat mai des cu furculita sa vedeti daca sunt gata.

in timp ce se coc cartofii punem intr-o tigaie putin unt la incins dupa care adaugam ceapa.cand ceapa s-a calit punem si bacon-ul,sare si piper si mai lasam vreo 3 minute dupa care scoatem de pe foc.

cand sunt gata cartofii ii scoatem din folie ii lasam putin la racit dupa care taiem fiecare cartof in jumate.

"scobim" fiecare jumatate cat mai mult putem avand grija sa nu se rupa.

intr-un bol punem jumate din ce am scos din cartofi,crema galactos(sau smantana),branza si baconul cu ceapa calita.adaugam putin rozmarin,sare si piper(nu va fie frica sa puneti piper caci asta e cheia savorii la reteta,cu cat mai mult cu atat mai bine :).

se amesteca bine totul pana rezulta un fel de "piure cu bacon si ceapa".

cu amestecul acesta umplem apoi jumatatile de cartof dupa care presaram cascavalul ras sau taiat marunt pe deasupra.

rosiile le taiem felii rotunde si le punem capac peste cartofi,o felie sau doua cate e nevoie(depinde cat sunt de mari cartofii).

punem cartofii din nou la cuptor(setat sa coaca la mijloc si deasupra) pentru 15 minute aprox. sau pana cascavalul prinde o culoare usor portocalie.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

de preferat sa incercati cu cartofi noi pentru ca nu au coaja atat de groasa si e mai buna la gust

2

se poate face si fara rosii ...in loc sa taiati cartoful in doua taiati portiunea de deasupra pentru a servi drept "capac"

3

puteti fierbe cartofii in loc sa ii coaceti si sa ii dati la sfarsit la cuptor(e mult mai rapid)desi sunt mult mai buni copti de la inceput

4

lasati sa se coaca bine cascavalul la sfarsit...este mult mai bun daca este crocant si de culoare portocalie

5

in loc de branza se poate folosi parmezan la umplutura daca este la indemana

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti la cuptor "HOVOLI" (denumirea greceasca)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitive crostini cu pasta de ton