Chiftele in aluat

de Valyvalentyna in Aperitive / Garnituri, 25 Iun 2014 | 842 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. Aluat:
  • 1 kg faina,
  • 50 gr drojdie proaspata,
  • 600 ml lapte caldut,
  • jumatate de lingurita de sare,
  • 6 linguri de ulei,
  • 2 lingurite de zahar.
  • Pt. Umplutura:
  • 500 gr carne tocata de porc,
  • piper,
  • sare,
  • 1 ou,
  • 3 linguri de pesmet,
  • 2 lingurite bulion,
  • 1 legatura de marar,
  • 2 lingurite boia dulce,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 ceapa marisoara,
  • 3 catei de usturoi sau usturoi granule,
  • 1 cescuta mica de supa.
  • Pt. Uns:
  • 1 ou,
  • 2-3 linguri de lapte si un pumn de seminte de susan
  • margarina pt. uns tava.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele in aluat:

Punem faina cernuta intr-un vas mai mare si facem o gropita mica in mijloc in care punem drojdia sfarmata cu zaharul sarea si uleiul. Adaugam 2-3 linguri de lapte caldut si lasam la crescut 10-15 min. Apoi adaugam restul de lapte si incepem sa framantam aluatul si il lasam la crescut timp de 1 ora, intre timp pregatim umplutura:


Punem la incis cele 2 linguri de ulei si calim ceapa cu usturoiul tocate marunt apoi punem carnea si o lasam pina se sfarama. Condimentam cu sare, piper, boia si marar, adaugam supa si mai lasam 15 min. Dupa ce a fiert bine oprim focul si adaugam oul si pesmetul.


Cand aluatul a crescut il punem pe masa de lucru si facem o foaie pe care cu un cutit taiem patratele in care se pune cate o lingura de umplutura in centrul fiecarui patratel apoi aducem spre centru colturile si le lipim bine apoi intoarcem cu partea lipita in jos si apasam usor. Le punem intr-o tava unsa cu unt si le ungem cu ou si lapte si presaram seminte de susan bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasam 30-35 min pana se rumenesc frumos.


Dupa ce sunt gata se acopera cu un prosop curat timp de 1 ora chiar mai mult, apoi puteti servi.


Pofta Buna!!

 

TIPS-URI

1

Puteti presara mac, chimen {dupa preferinte} Se pot servi atit calde cit si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

25.06.2014, 09:59

Andreea Caroline 1

25.06.2014, 10:47

De cand tot zic sa fac si eu...Pana atunci iau de la tine

Rocsi 1

25.06.2014, 20:04

Foarte bune sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34