Chiftele in aluat

de Valyvalentyna in Aperitive / Garnituri, 25 Iun 2014 | 1037 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. Aluat:
  • 1 kg faina,
  • 50 gr drojdie proaspata,
  • 600 ml lapte caldut,
  • jumatate de lingurita de sare,
  • 6 linguri de ulei,
  • 2 lingurite de zahar.
  • Pt. Umplutura:
  • 500 gr carne tocata de porc,
  • piper,
  • sare,
  • 1 ou,
  • 3 linguri de pesmet,
  • 2 lingurite bulion,
  • 1 legatura de marar,
  • 2 lingurite boia dulce,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 ceapa marisoara,
  • 3 catei de usturoi sau usturoi granule,
  • 1 cescuta mica de supa.
  • Pt. Uns:
  • 1 ou,
  • 2-3 linguri de lapte si un pumn de seminte de susan
  • margarina pt. uns tava.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele in aluat:

Punem faina cernuta intr-un vas mai mare si facem o gropita mica in mijloc in care punem drojdia sfarmata cu zaharul sarea si uleiul. Adaugam 2-3 linguri de lapte caldut si lasam la crescut 10-15 min. Apoi adaugam restul de lapte si incepem sa framantam aluatul si il lasam la crescut timp de 1 ora, intre timp pregatim umplutura:


Punem la incis cele 2 linguri de ulei si calim ceapa cu usturoiul tocate marunt apoi punem carnea si o lasam pina se sfarama. Condimentam cu sare, piper, boia si marar, adaugam supa si mai lasam 15 min. Dupa ce a fiert bine oprim focul si adaugam oul si pesmetul.


Cand aluatul a crescut il punem pe masa de lucru si facem o foaie pe care cu un cutit taiem patratele in care se pune cate o lingura de umplutura in centrul fiecarui patratel apoi aducem spre centru colturile si le lipim bine apoi intoarcem cu partea lipita in jos si apasam usor. Le punem intr-o tava unsa cu unt si le ungem cu ou si lapte si presaram seminte de susan bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasam 30-35 min pana se rumenesc frumos.


Dupa ce sunt gata se acopera cu un prosop curat timp de 1 ora chiar mai mult, apoi puteti servi.


Pofta Buna!!

 

TIPS-URI

1

Puteti presara mac, chimen {dupa preferinte} Se pot servi atit calde cit si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

25.06.2014, 09:59

Andreea Caroline 1

25.06.2014, 10:47

De cand tot zic sa fac si eu...Pana atunci iau de la tine

Rocsi 1

25.06.2014, 20:04

Foarte bune sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute in aluat