Aperitiv placinta cu branza sarata

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 29 Iun 2021 | 1434 vizualizari

 

E fara introducere, doar cu ceapa verde si marar.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 320 ml apa calduta
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita cu varf de zahar
  • 1lingurita rasa cu sare
  • 50 g untura
  • Umplutura
  • 300 g branza de oaie
  • frunze verzi de ceapa ( cred ca am avut vreo 22 de frunze rupte )
  • un manunchi de marar
  • 4 oua
  • Pt uns
  • 1 ou
  • piper colorat pentru presarat deasupra
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta cu branza sarata:

Intr-un bol am cernut faina, in mijloc am pus drojdia uscata si zaharul, am presarat sarea pe margini si am adaugat apa calduta, putin cate putin si am inceput sa amestec cu mana, pana am obtinut un aluat omogem . Am adaugat si untura moale si am framantat bine pana am obtinut un aluat nelipicios dar nu foarte tare. Am trantit aluatul de blatul de lucru de cateva ori, am mai framntat vreo 10 min, apoi am asezat aluatul intr-un castron uns cu ulei, am acoperit cu folie alimentara si am lasat la crescut, fiind vara si foarte cald a crescut foarte repede. Am impartit aluatul in patru parti aproximativ egale. Am intins fasi lungi cam cat tava in care am copt.

Umplutura: Am ras branza de oaie, am taiat marunt frunzele de ceapa si mararul. Branza am amestecat-o cu cele 4 oua apoi am adaugat ceapa si mararul, am omogenizat.

Am intans prima fasie de aluat am pus umplutura si am intins-o pe toata suprafata apoi am rasucit bine , am procedat la fel si cu celelalte fasii. Am asezat placinta formata intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am lasat 10 in sa mai creasca, apoi am uns cu ou , am presarat piper colorat si am crestat din loc in loc placintele. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, le-am scos din cuptor cand au inceput sa se rumeneasca frumos. Se pot servi atata calde cat si reci.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - MANDRU MI-S BUCATARAS!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7117 puncte

mihaelar63

4819 puncte

Rocsi

4698 puncte

katty

4376 puncte

RODIMUR

3284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarte cu rubarba si prune
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Mamaliga in straturi cu branza si oua fierte