Aperitiv placinta cu dovlecel si branza

de Lau in Aperitive / Garnituri, 28 Iul 2017 | 1625 vizualizari

 

M-am inspirat de la Merisor

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mare
  • 1 ceapa
  • 200 g telemea de vaca
  • 100 g branza de vaci proaspata
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 3 oua
  • 3-4 linguri gris
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 500 g faina
  • 1 plic drojide uscata
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri untura
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • mac
  • 1 rosie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta cu dovlecel si branza:

Intr-un bol, cernem faina, adaugam sare, zaharul, drojdia si amestecam bine, facem o adancitura, adaugam oul batut, untura si incepem sa framantam, adaugand treptat laptele caldut.


Framantam un aluat omogen si nelipicios, acoperim si lasam sa se odihneasca 30 min.


Intindem aluatul intr-o foaie rotunda mai mare decat tava.


Dovlecelul il curatam si il dam prin razatoarea mare, il punem intr-o strecuratoare, presaram 1 lingurita sare si lasam 10 min.


Intr-un bol, batem ouale, adaugam dovlecelul scurs bine de zeama, branza si amestecam bine, adaugam patrunjelul tocat, condimente dupa gust, grisul, ceapa tocata; amestecam bine si lasam 10 min la frigider. (daca este nevoie mai adaugam gris, in functie de consistenta branzei si dovlecelului).


Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam foaie de aluat, adaugam compozitia de branza, pliem marginile peste umplutura.


Adaugam felii de rosii in mijloc, ungem marginile cu oul batut, presaram mac si dam la cuptorul incalzit, pentru cca. 40 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu dovlecel si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Lau 1

29.07.2017, 19:57

miki_a 1

31.07.2017, 10:23

Yammi!

kytz 1

31.07.2017, 11:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

10066 puncte

mihaelar63

6383 puncte

Rocsi

5529 puncte

RODIMUR

5395 puncte

oanapl

4732 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv fursecuri cu parmezan si mix de seminte

ieri la 21:53

Desert placinta rulata cu fructe de padure

ieri la 20:53

Tarta cu branzeturi, rosii si baby spanac

ieri la 19:53

Painici pufoase cu ciocolata, fara zahar

de Rocsi 9

ieri la 19:49

RETETA RECOMANDATA
Oua de Pasti