Aperitiv placinta dobrogeana

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 9 Aug 2021 | 4161 vizualizari

 

Cui nu-i place placinta cu branza? Sigur aveti amintiri placute din copilaria voastra cu aceasta placinta fie dulce, fie sarata. Eu am ales sa prepar de data aceasta o placinta sarata pe care am savurat-o alaturi de o sana, placinta care de altfel a fost savurata de toti cei din familie, chit ca a fost fierbinte sau rece.
"Retete de suflet"

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta (de 400g)
  • 80 g unt
  • 350 g branza de vaca framantata
  • 3 lg pline cu iaurt
  • 1 ou
  • sare dupa gust
  • piper
  • 300 g smantana
  • 3 oua
  • 1/2 lgt sare
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta dobrogeana:

Se lasa foile la dezghetat la temperatura camerei.

Untul se topeste pe foc mic si se lasa sa se raceasca.

Intr-un bol se pune branza, iaurtul si oul. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se omogenizeaza bine compozitia.

In pachetul de 400 de g sunt 12 foi. Se grupeaza cate 3.

Se ia o foaie, se unge cun unt, se asaza a doua foaie, se unge cu unt si se pune cea de-a treia foaie. Pe una din margini se pune branza. Se intinde pe toata lungimea (vezi poze) apoi se impacheteaza ca o rulada, dar cat mai lejer. Se pune sulul format in tava unsa bine cu unt. 

La fel se procedeaza si cu restul foilor, obtinandu-se 4 astfel de suluri. Se asaza unul langa celalalt in tava apoi cu o furculita se inteapa din loc in loc.

Smantana, sarea si ouale se amesteca bine. Se toarna compozitia peste foile din tava si se niveleaza. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Se poate servi atat calda cat si rece, alaturi de un iaurt, o sana, o cana cu lapte...

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate prepara si cu branza dulce la care se poate adauga si stafide.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

vasimur

1170 puncte

Constelatialeu

1104 puncte

Caty

825 puncte

Rocsi

255 puncte

Lau

Lau 9

197 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spanac in foietaj