Aperitiv placinta la tigaie cu aluat de cartofi si umplutura delicioasa, de nu-ti mai doresti altceva la masa

de merisor in Aperitive / Garnituri, 21 Aug 2017 | 3726 vizualizari

 

De când am văzut o astfel de plăcintă la tigaie cu aluat de cartofi, la Gaby_D, am poftit la ea, pentru că am știut că este fix pe placul nostru și am salvat rețeta la favorite.
Iar acum, iată că ne-am satisfacut din plin pofta, pentru că i-a venit rândul și am preparat-o in cantitate mare, să ne săturăm.
Este foarte bună și sățioasă, servită caldă, simplă sau cu ketchup, o recomand cu mare drag!
Eu am mai umblat puțin pe la cantitățile ingredientelor, le-am asezonat și cu diverse condimente și am adăugat gogoșari la umplutură, că îmi place combinația: cașcaval+șuncă presată+gogoșari.
Gaby_D, mulțumesc frumos pentru rețetă! <3
Rețeta după care m-am inspirat: https://www.bucataras.ro/retete/placinta-cu-foi-de-cartof-sunca-si-cascaval-la-tigaie-79662.html

 

INGREDIENTE

  • Aluat pentru 2 plăcinte (28 cm diametrul):
  • 750 g cartofi
  • 150-200 g făină
  • 3 ouă medii
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • pătrunjel verde
  • Pentru umplut:
  • cașcaval
  • șuncă presată
  • gogoșari murați
  • În plus:
  • puțin ulei de măsline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta la tigaie cu aluat de cartofi si umplutura delicioasa, de nu-ti mai doresti altceva la masa:

Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert, așa necurățați de coajă, în apă clocotită cu un praf de sare.


Se poate adăuga în apă și puțin zahăr, pentru un gust mai dulceag. Eu de data aceasta nu am pus, dar obișnuiesc din când în când.


Când sunt fierți, îi scurgem de apă, îi trecem prin jet de apă rece, îi lăsăm să se răcească bine și îi curățăm.


Îi dăm pe răzătoarea mare, adăugăm puțină sare, busuioc uscat, piper, 1/2 legătură de pătrunjel verde, ouăle și omogenizăm compoziția.


Adăugăm apoi făină, atât cât să obținem un aluat legat, omogen.


Eu l-am lăsat ușor lipicios, pentru că nu am vrut să adaug prea multă făină.


Pregătim restul ingredientelor feliindu-le: cașcavalul, șunca presată și gogoșarii.


Nu am dat o cantitate la aceste ingrediente, rămâne la latitudinea fiecăruia cât pune.


Împărțim aluatul în patru.


Prima foaie de aluat, o întindem direct în tigaia ușor încinsă în prealabil și unsă cu puțin ulei.


Eu mi-am uns mâinile cu ulei, pentru a putea prelucra foaia de aluat.


Peste foaie, așezăm mai întâi felii de cașcaval, apoi felii de șuncă și de ardei și iar felii de cașcaval.


Eu am optat pentru a pune două rânduri de cașcaval și unul de șuncă, dar fiecare poate alege cum pune ingredientele.


Cea de-a doua foaie, am întins-o pe un platou de dimensiunea tigăii și ușor înfăinat, pentru a nu se lipi foaia de el.


Apoi am răsturnat-o cu ușurință peste restul ingredientelor din tigaie.


După răsturnare, o mai modelăm pe margini să se lipească de cealaltă foaie și să se întindă bine.


Acoperim tigaia cu un capac și coacem plăcinta pentru 5-6 minute pe prima parte, la foc mic, ușor spre mediu.


O scoatem apoi pe un platou, înclinând ușor tigaia și o împingem cu o spatulă, așa încât partea coaptă să vină pe platou, apoi așezăm tigaia peste ea și o întoarcem imediat, invers, ținând cu mâinile și de platou și de tigaie.


Coacem plăcinta 5 minute și pe cea de-a doua parte.


La fel procedăm și cu cea de-a doua plăcintă.


Să știți că este bună și rece, luată chiar la pachet, însă aveți grijă să nu faceți aluatul prea tare.


Noi am servit-o cu ketchup, ca pe pizza.


Să vă fie de folos!


 

TIPS-URI

1

Recomand a se prepara chiar cu piureul de cartofi rămas pentru a doua zi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta la tigaie cu aluat de cartofi si umplutura delicioasa, de nu-ti mai doresti altceva la masa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

elucubratiiculinare 1

23.08.2017, 08:35

CofetariiBucatari 1

29.08.2017, 18:35

delicios!!!

kytz 1

19.09.2017, 10:26

Pffffoaiiii!!! Cea mai bună plăcintăăăăă!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Langosi cu smantana si cascaval