Aperitiv placinte cu varza calita

de Lau in Aperitive / Garnituri, 12 Aug 2021 | 2476 vizualizari

 

Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 kg faina
  • 500 ml apa calduta
  • 25 g drojdie proaspata
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita zahar
  • Umplutura
  • 2 kg varza murata cantarita dupa ce am tocato
  • 100 ml ulei sau 1 lingura untura
  • sare
  • piper
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte cu varza calita:

Cernem faina intr-un vas incapator, adaugam sarea si amestecam,facem o adancitura adaugam drojdia amestecata cu zaharul si dizolvata cu apa calduta.

Adaugam treptat apa pana ce aluatul are consistenta,adaugam uleiul si framantam pana ce devine elastic si nu se lipeste de maini.

Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam sa dospeasca la temperatura cemerei pana ce isi dubleaza volumul.

Intre timp tocam varza marunt,incalzim uleiul intr-o cratita incapatoare si adaugam varza,potrivim de sare(avem grija sa nu o saram)piper dupa gust.

Amestecam ocazional pana ce lichidul se evapora.

Intindem aluatul pe masa infaianta(eu am ales folie pentru ca sa nu am toata bucataria de faina)taiem patratle si in fiecare adaugam cate o lingura de varza rece.

Lipim colturile si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt cu distanta intre ele.

Acoperim cu un prosop si mai lasam la dospit 30 min dupa care le ungem cu galbenusul amestecat cu laptele.

Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc frumos.Noua ne-au placut mai mult reci decat calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte cu varza calita" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose aperitiv