Tarta cu dovlecei

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 27 Aug 2015 | 5636 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 550 g faina
    • 25 g drojdie
    • 100 gr sana
    • 250 ml apa calduta
    • 3 linguri ulei
    • 1 lingurita zahar
    • un praf de sare
    Pentru umplutura:
    • 2 dovlecei micuti
    • 300 g mozzarella
    • 5-6 linguri parmezan ras
    • 2 rosii
    • 1 lingurita rozmarin uscat
    • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei:

Aluatul: Eu am pregatit o cantitate mai mare de aluat, pentru ca am mai pregatit ceva (o sa va arat zilele urmatoare), dar daca vreti sa faceti aluat doar pentru tarta, e suficient sa il pregatiti din 250 gr. faina si micsorati si cantitatile celorlalte ingrediente. Cernem faina intr-un bol, presaram sarea. Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva, o turnam peste faina. Incepem sa amestecam, adaugam sana. Apa calduta o turnam treptat, framantam pana obtinem un aluat elastic si usor lipicos. La final incorporam uleiul. Acoperim aluatul, il lasam la dospit 35-40 de minute, la loc ferit de curent.

Umplutura: Spalam dovleceii, ii taiem rondele subtiri. Ii punem intr-o sita, ii presaram cu sare si ii lasam sa se scurga cam 30 de minute. Mozzarella o taiem cuburi potrivite, rosiile le spalam, le facem felii rotunde. Dupa ce aluatul a dospit, rupem din el o bucata, dar mai putin de jumatate. Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta, presaram putina faina, punem aluatul si il intindem cu degetele spre margini facand si o mica bordura. Il intepam cu furculita, asezam felii de dovlecel, cuburi de mozzarella, putin parmezan ras. Asezam ultimul strat de dovlecel, mozzarella, feliile de rosii si restul de parmezan. Presaram putin piper si rozmarinul. Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste deasupra si aluatul este patruns. O scoatem cand este gata, o lasam putin la racorit si servim. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei pane la cuptor