Aperitiv placintele cu carne de pui

de madi_marin in Aperitive / Garnituri, 26 Aug 2018 | 4799 vizualizari

 

Reteta de foaie am gasit-o in revista ,,Practic in bucatarie,, Este foarte buna si sunt foarte multumita de cum a iesit. Poate fi folosita si la placinte sarate si la placinte dulci, doar ca in cazul asta, la aceleasi cantitati se pun 100 g zahar si vanilie.

 

INGREDIENTE

Foaia de aluat:

  • 180 g făină + extra
  • 50 ml ulei
  • 1 ou mare
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 30 ml lapte
  • 1 linguriţă praf de copt
  • oţet

Umplutura:

  • 2 pulpe de pui
  • mărar proaspăt
  • sare
  • piper

Pentru uns:

  • 1 gălbenuş
  • 1linguriţă lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placintele cu carne de pui:

Se pregăteşte aluatul : se bate bine oul cu zahărul, apoi se adaugă uleiul şi se bate în continuare. Se pun sarea, praful de copt stins cu un pic de oţet şi laptele. Cu ajutorul unei spatule se încorporează făina cernută. Se amestecă totul foarte bine, apoi se dă compoziţia la frigider pentru 30 de minute.

 Între timp se fierb pulpele de pui. Carnea se taie mărunt, se amestecă cu mărarul şi se potriveşte gustul cu sare şi piper.

 Aluatul se scoate pe blatul pudrat cu făină. Se mai pune făină cât să obţinem un aluat nelipicios, care se poate întinde.

 Se taie cercuri cu un pahar, se pun în forma specială presărată cu făină ca să nu se lipească, se pune în mijloc carnea, se pliază forma, apoi se scoate cu grijă plăcinţica. Se pun toate în tava tapetată cu hârtie de copt şi se ung cu amestecul de gălbenuş şi lapte.

Se coc la 180 grade C, încălzire sus/jos, pentru 30 de minute.

 Se pot servi şi calde şi reci, simple sau cu sos.

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placintele cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bulete din branza si cascaval cu marar