Placinta cu spanac si oua

de Criss in Aperitive / Garnituri, 29 Apr 2014 | 1668 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Crusta:
  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri lapte rece
  • Umplutura:
  • 1 kg spanac
  • 8 oua fierte
  • 2 oua crude
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 catei usturoi
  • 300 g telemea
  • 80 g cascaval
  • 1 lingura pesmet
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac si oua:



Pentru crusta, se amesteca faina cu sarea si untul rece taiat cubulete. Se adauga apoi oul si laptele sau apa rece, apoi se framanta un aluat elastic si nelipicios. Aluatul se inveleste in folie si se pune in frigider o ora.

Spanacul se opareste, se scurge si se toaca marunt. Ceapa se toaca, se caleste in putin ulei, se adauga usturoiul zdrobit, spanacul tocat , telemeaua rasa, ouale batute, sare si piper si se amesteca bine. Intr-o tava de tort se intind 2/3 din aluat astfel incat sa se acopere si peretii formei de tort. Peste aluat se presara pesmet care va absorbi umezeala spanacului. Se pune umplutura de spanac, se aseaza cele 8 oua fierte, se rade cascavalul deasupra si se acopera cu restul de aluat. Aluatul se unge cu galbenus de oua amestecat cu putin lapte. Se coace placinta aproximativ 45 minute la foc mic.

Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Criss 1

30.04.2014, 05:51

Multumesc!

Rocsi 1

30.04.2014, 10:27

Arata bineee

Criss 1

30.04.2014, 12:37

Multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

7885 puncte

MotanLaOale

6960 puncte

mirela0911

6616 puncte

Tabita _

6518 puncte

mihaelar63

5432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert brownie cheesecake
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Spanac in foietaj