Aperitiv placintele din cartofi umplute cu cascaval, prajite

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 24 Oct 2021 | 4364 vizualizari

 

Acest aperitiv e tare bun, poate fi servit atat la cina cat si la micul dejun. Indiferent in ce moment al zilei preferati sa il serviti, este ideal.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • sare, piper dupa gust
  • 1 lgt boia dulce
  • 1 lgt maghiran uscat
  • 1 lgt condimente pentru cartofi
  • 2 oua
  • patrunjel verde tocat
  • faina cat este necesar
  • betigase de cascaval afumat
  • putin ulei pentru prajit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placintele din cartofi umplute cu cascaval, prajite:

Se fierb cartofii in coaja in apa cu putina sare. De preferat este sa se fiarba cartofii inainte cu o zi. Se curata de coaja si se dau apoi pe razatoarea cu gauri mari.

Se adauga sare, piper, boia, maghiran si condimentele pentru cartofi. 

Ouale se bat separat si se amesteca cu patrunjelul verde tocat. Se toarna peste cartofi si se amesteca cu ajutorul mainii. Se adauga 3-4 lg de faina sau cat este necesar pentru a obtine un aluat bine legat dar nu foarte tare.

Cascavalul afumat se taie in betigase.

Pe o foaie de copt se pune o parte din compozitie si se niveleaza in forma de cerc cu o grosime de 0.5 cm. Se asaza betigasele de cascaval in asa fel incat la final se vor taia triunghiuri iar un betigas de cascaval sa fie pe mijlocul triunghiului. Se intinde deasupra compozitie de cartofi si se taie in triunghiuri. 

Se ia fiecare placinta, se strang putin marginile apoi se pun in tigaia incinsa cu ulei, la prajit. Se lasa 3-4 minute pe fiecare parte, urmarind sa nu se arda.

Se scot pe servetele de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei dupa care se pot servi cu o salata de cruditati sau cu un sos de iaurt.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placintele din cartofi umplute cu cascaval, prajite" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti