Aperitiv rulada cu crema de branza si ciuperci

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2017 | 15706 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul lui Sara & Miki.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat galben:
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de smantana
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita mica praf de copt
  • 2 linguri parmezan
  • Pentru aluat verde:
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de smantana
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de spanac
  • sare
  • Pentru aluat portocaliu:
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de smantana
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de pasta de ardei
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 300 g branza de vaci
  • 3 linguri smantana
  • 150 g ciuperci
  • marar
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulada cu crema de branza si ciuperci:

Ai nevoie de trei boluri in care vei face in acelasi timp, cele trei compozitii de aluat. Ingredientele de baza sunt aceleasi la toate trei, difera doar ingredientul care ii da si nuanta fiecaruia in parte.

Pentru aluatul verde, separi ouale, iar cele 2 galbenusuri le freci cu 2 linguri de ulei, 1 lingura de smantana, 2 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt, sare si 2 linguri de spanac tocat marunt (congelat). Separat, albusurile le bati spuma tare si le incorporezi in primul amestec.


Pentru aluatul portocaliu, repeti acelasi procedeu ca mai sus, doar ca inlocuiesti spanacul cu 2 linguri pasta de ardei.


Pentru aluatul galben, repeti procedeul, dar folosesti 2 linguri de parmezan. Branza fiind sarata, nu mai adaugi sare.


In tava mare de la aragaz (28 x 38 cm) pui o hartie de copt si intinzi compozitiile, alternandu-le dupa imaginatie, ca in imagine.


Introduci tava in cuptor preincalzit, pentru 15-20 de minute, apoi o scoti si rastorni blatul peste un prosop umed si il rulezi.


Il lasi sa se raceasca, iar intre timp, mixezi bine branza cu smantana si o condimentezi cu sare, apoi adaugi mararul taiat marunt si ciupercile taiate cubulete.


Intinzi crema de branza peste blat, il rulezi, il invelesti in folie si il dai la rece.


Se taie inainte de servire.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada cu crema de branza si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

OanaMurariu 1

23.12.2018, 19:04

Ciupercile sunt din conservă sau proaspete si se fierb(Nu zice nimic de ciuperci nicaieri)?

gaby_gabytza 1

07.12.2019, 14:18

Minunata

abstract01 1

07.12.2019, 22:58

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiti cu migdale bicolori

ieri la 16:51

Kimchi - varza murata coreeana

ieri la 16:30

Mere coapte (reteta fara zahar, low carb)

ieri la 16:09

RETETA RECOMANDATA
Pliculete cu branza