Aperitiv rulada cu pate de ficat si gogosari

de katty in Aperitive / Garnituri, 7 Feb 2020 | 3684 vizualizari

 

Un aperitiv deosebit ce va face cinste oricarei mese.
 

 

INGREDIENTE

  • blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri faina
    • un praf de sare
    • 1 lingura de amestec de rosii uscate cu usturoi si busuioc
    umplutura:
    • 400 gr ficat de pui
    • 1 ceapa
    • 1 lingura ulei
    • 100 ml lapte
    • 130 gr unt
    • 3-4 felii de gogosar acru
    • sare
    • piper negru macinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulada cu pate de ficat si gogosari:

Pregatim rulada.

Separam ouale aflate la temperatura camerei. Mixam albusurile  cu sare. Cand se tin bine, adaugam galbenusurile, apoi amestecul de rosii uscate cu busuioc.

Cernem faina si amestecam usor.

Turnam compozitia in tava de la aragaz pe hartie de copt. Dam tava la cuptor pana se rumeneste usor pe margini. Scoatem hartia de copt si cu ajutorul unei alte hartii de copt sau a unui prosop o rulam strans. O lasam sa se raceasca.

Pregatim umplutura.

Curatam ficatul de pielite, il spalam, il taiem bucati mai mici  si il scurgem bine. Tocam ceapa fin.

In uleiul incins punem ceapa. O lasam sa devina translucida, apoi adaugam ficatul. Cand ficatul si-a schimbat culoarea si nu mai lasa zeama, adaugam laptele caldut. Fierbem pana scade laptele, apoi  mixam compozitia bine impreuna cu untul, sare si piper dupa gust si lasam la racit.

Dupa ce s-a racit, adaugam gogosarul tocat fin si amestecam. Desfacem rulada racita si o ungem cu pateul de ficat, apoi rulam inapoi. Dam rulada la rece pana in momentul servirii.

TIPS-URI

1

daca timpul nu va permite puteti folosi pate din comert.

2

puteti folosi in blat orice alte condimente care va plac

3

folositi ficat de pui proaspat, de preferat de culoare mai deschisa

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada cu pate de ficat si gogosari" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sandwich cu oua si cartofi