Aperitiv rulada cu spanac si branzeturi

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 25 Mai 2017 | 2535 vizualizari

 

Unii se feresc sa faca rulade, mie insa mi se par foarte simple. Aceasta este o gustare perfecta pentru orice ora, sa nu mai zic cat succes are cand serviti musafirii. Merita sa incercati sa pregatiti rulade, atat dulci cat si sarate!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa minerala
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare
  • piper
  • 2-3 crengute marar verde
  • 220 gr spanac decongelat
  • 1 lingurita unt
  • 1 catel de usturoi

Pentru crema de branzeturi:

  • 250 gr branza de vaci
  • 250 gr ricotta
  • 1 lingura parmezan ras
  • 1 lingura smantana de tara
  • 1 ardei kapia
  • sare
  • piper
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulada cu spanac si branzeturi:

Blatul:

Spanacul il tocam marunt.

Intr-o tigaie punem untul, o transferam pe foc. Adaugam spanacul tocat si usturoiul curatat si taiat pe jumatate. Presaram sare si piper, sotam spanacul cam 5 minute. Dupa acest timp, il dam deoparte si il lasam 10 minute sa se racoreasca. Scoatem usturoiul.

Galbenusurile le mixam cu uleiul, apoi adaugam apa minerala. Incorporam faina, praful de copt, sare si piper.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Peste galbenusuri punem spanacul racorit si mararul verde tocat marunt.

Amestecam bine, apoi adaugam albusurile batute spuma si invartim usor cu o paleta de silicon.


Tapetam o tava mare de aragaz cu hartie de copt, turnam compozitia de blat si o nivelam. Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 12-15 minute. Cand este gata, il scoatem din cuptor si il desprindem de hartia de copt. Rulam blatul fierbinte cat mai strans, il invelim in folie si il lasam sa se raceasca.




Crema de branzaturi:

Ardeiul kapia il coacem pe un grill. Il decojim de coaja, ii scoatem cotorul si semintele, il rupem fasii.

Intr-un bol amestecam branza de vaci, ricotta, smantana si parmezanul, le mixam bine. Ii dam gust cu sare si piper.


Desfacem blatul rece, punem crema de branza si o nivelam. Asezam din loc in loc fasii de ardei kapia copt, apoi rulam totul cat mai strans.


Rulada obtinuta o invelim cat mai strans in folie alimentara, o dam la rece 3-4 ore sau peste noapte. Dupa acest timp, o portionam si servim.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada cu spanac si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Rocsi 1

27.05.2017, 19:09

Va multumesc mult!

oanapl 1

31.05.2017, 11:43

Si noua ne plac ruladele. Arata minunat!

Rocsi 1

31.05.2017, 20:45

Multumesc mult Oana!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu marar