Aperitiv rulouri de jambon, umplute cu branza

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 5 Ian 2019 | 3146 vizualizari

 

La noi în casă rulourile de jambon, umplute cu salată boeuf, de obicei, sunt la mare căutare. De această dată, pentru că-mi plac brânzeturile și pentru că am vrut să fac altceva, am umplut rulourile cu brânză, preparată ca o cremă. Au ieșit foarte bune și consistente.

 

INGREDIENTE

  • 8 felii de jambon
  • 200-250 grame de brânză grasă de vaci
  • 30-40 grame de unt
  • 2-3 linguri de smântână grasă
  • 1 lingură de ulei de floarea soarelui
  • 1/2 ceapă galbenă/roșie
  • 1/2 legătură de mărar
  • 1/2 linguriță rasă de sare fină
  • 1/2 linguriță rasă de zahăr tos fin
  • Pentru decor:
  • 4-5 linguri de maioneză
  • măsline tăiate
  • feliuțe de roșii
  • feliuțe de ceapă roșie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulouri de jambon, umplute cu branza:

Se face crema de brânză mixând bine brânza de vaci cu: smântâna, untul și uleiul de floarea soarelui. Se adaugă zahărul, sarea, ceapa tăiată mărunt și mărarul tocat fin,  potrivindu-se de gust, conform preferințelor.

Se pun 2 lingurițe încărcate de compoziție pe o feliuță de jambon și se rulează. Se procedează la fel până ce se umplu toate feliile de jambon. 

Dacă nu aveți maioneză gata preparată pentru decor, va trebui să o faceți rapid, din: 2 gălbenușuri fierte, 1 gălbenuș crud, 1/2 linguriță de muștar clasic, 25-30 ml de ulei de floarea soarelui și zeamă de lămâie. Se mixează maioneza până devine tare, numai bună pentru decorare.

Se decorează rulourile, după preferință și se țin în frigider, la rece, până la servire.

 

TIPS-URI

1

Pentru a face o cremă onctuoasă și bună de brânză va trebui să găsiți o brânză naturală, grasă de vaci. Nu alegeți brânza foarte scursă de zer (zerul privine din lapte, nu este un adaos alimentar de nedorit!) care, orice i-ați face va rămâne uscată, nisipoasă și înecăcioasă. Din brânza prea scursă nu se poate face o cremă onctuoasă și fină.

2

Mixați foarte bine brânza cu: smântâna, untul și uleiul pentru o cremă fină și plăcută.

3

Ceapa, mărarul, sarea și zahărul se adaugă, după gust, abia după ce s-a mixat suficient brânza.

4

Țineți rulourile la frigider, până la epuizare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulouri de jambon, umplute cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

RODIMUR 1

05.01.2019, 20:06

Da, Rocsi, sunt tare faine... Noi facem de obicei, la sărbători, de regulă când avem invitați, dar acum, deși am fost singuri, tot am făcut... Pentru că ne plac...!

mirela0911 1

06.01.2019, 19:13

Sunt tare bune si de efect!

RODIMUR 1

06.01.2019, 19:45

Așa este, Mirela...Mulțumesc frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu branza sarata si smantana