Aperitiv scrob de oua

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 31 Oct 2019 | 1202 vizualizari

 

Acest scrob este traditional in Nigeria si este servit cu peste prajit cu orez sau cu ignam prajit.
Este denumit 'tocană de ouă'.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/10/scrob-de-oua-nigerian.html
 

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 rosii mari sau 100 ml de sos de rosii de casa
  • piment verde habanero (atarodo) dupa gust sau boia de ardei
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1 ceapa mica salota
  • 1 catel de usturoi
  • 1/4 lingurita de pudra de curry
  • cimbru uscat
  • 1 varf de cutit de nucsoara rasa
  • 2 linguri ulei
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv scrob de oua:

Spalati si curatati legumele .


Daca utilizati rosii proaspete taiati-le cubulete.


Idem taiati ardeiul verde bucatelele.


Tocati marunt ceapa si usturoiul.


Bateti ouale intregi cu un praf de sare.


Adaugati cimbru uscat, nucsoara rasa si un pic de sare.


Intr-o tigaie mica incalziti un pic de ulei. Reveniti ceapa si usturoiul, adaugati rosiile si ardeiul si lasati sa scada la foc mic timp de 10 minute amestecand.


Daca folositi sos de rosii de casa ca mine , reveniti ardeiul cu ceapa si adaugati sosul de rosii dupa.


Lasati sa scada impreuna 5 minute.


Puneti, sare, piper, piment sau boia de ardei si pudra de curry.


Reduceti focul si varsati peste sosul de rosii ouale batute.


Nu amestecati imediat, lasati sa se prinda un pic si amestecati dupa pana cans scrobul este gatit.


Luati de pe foc si serviti imediat.


L-am servit cu mancarica de linte.


Foarte simplu si bun !

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv scrob de oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Gherca Daniela 1

02.11.2019, 08:58

dantes 1

02.11.2019, 13:21

Bun!

Rocsi 1

02.11.2019, 20:53

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

de RODIMUR 7

ieri la 21:31

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

de Rocsi 9

ieri la 18:26

Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto

de RODIMUR 7

ieri la 14:33

Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

de Adi 4

ieri la 12:22

RETETA RECOMANDATA
Risotto al pomodoro