Aperitiv tajina tunisiana cu pui si branza

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 12 Aug 2017 | 3357 vizualizari

 

Aveti aici o reteta de aperitiv usoara, parfumata si delicioasa.
Puteti varia  ingredientele si face multiple variante. O reteta pe care o voi reface cu siguranta.
Tajina tunisiana este total diferita de cea marocana. Este ca un "quiche" fara aluat sau ca o omleta groasa si consistenta.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/tajina-tunisiana-cu-branza.html
 

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 5 oua
  • 125 g de branza rasa (cascaval, cheddar)
  • 125 g de pesmet
  • 150 ml de lapte
  • 5 triunghiuri de branza topita
  • 1 lingura buna de patrunjel tocat
  • 100 g de masline verzi fara samburi si taiate in rondele
  • 1 lingura de praf de copt
  • sare, piper
  • 1 lingura de pudra de curcuma
  • coriandru tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tajina tunisiana cu pui si branza:

Curatati si tocati ceapa si usturoiul.

Incalziti uleiul puneti ceapa si usturoiul si rumeniti.

Adaugati puiul taiat bucatele.

Sarati, piperati si adaugati pudra de curcuma si 1/3 de cana de apa fiarta. Lasati sa scada la foc potrivit.

In bolul, robotului sau intr-un castron adanc amestecati ouale, laptele, pesmetul, branza rasa, branza topita si patrunjelul tocat.

Adaugati praful de copt si dati deoparte.

Incalziti cuptorul la 200° C.

Cand puiul este gatit, maruntiti carnea, adaugati maslinele taiate si un pic de coriandru tocat.

Lasati sa se raceasca si incorporati in compozitia cu oua.

Ungeti cu unt forma dorita.

Varsati compozitia si dati la cuptor timp de 30 de minute.

Trebuie sa fie bine colorata.

Verificati daca este coapta cu lama unui cutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tajina tunisiana cu pui si branza" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu maioneza