Aperitiv tajina tunisiana cu pui si branza

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 12 Aug 2017 | 154 vizualizari

 

Aveti aici o reteta de aperitiv usoara, parfumata si delicioasa.
Puteti varia  ingredientele si face multiple variante. O reteta pe care o voi reface cu siguranta.
Tajina tunisiana este total diferita de cea marocana. Este ca un "quiche" fara aluat sau ca o omleta groasa si consistenta.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/tajina-tunisiana-cu-branza.html
 

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 5 oua
  • 125 g de branza rasa (cascaval, cheddar)
  • 125 g de pesmet
  • 150 ml de lapte
  • 5 triunghiuri de branza topita
  • 1 lingura buna de patrunjel tocat
  • 100 g de masline verzi fara samburi si taiate in rondele
  • 1 lingura de praf de copt
  • sare, piper
  • 1 lingura de pudra de curcuma
  • coriandru tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tajina tunisiana cu pui si branza:

Curatati si tocati ceapa si usturoiul.


Incalziti uleiul puneti ceapa si usturoiul si rumeniti.


Adaugati puiul taiat bucatele.


Sarati, piperati si adaugati pudra de curcuma si 1/3 de cana de apa fiarta. Lasati sa scada la foc potrivit.


In bolul, robotului sau intr-un castron adanc amestecati ouale, laptele, pesmetul, branza rasa, branza topita si patrunjelul tocat.


Adaugati praful de copt si dati deoparte.


Incalziti cuptorul la 200° C.


Cand puiul este gatit, maruntiti carnea, adaugati maslinele taiate si un pic de coriandru tocat.


Lasati sa se raceasca si incorporati in compozitia cu oua.


Ungeti cu unt forma dorita.


Varsati compozitia si dati la cuptor timp de 30 de minute.


Trebuie sa fie bine colorata.


Verificati daca este coapta cu lama unui cutit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tajina tunisiana cu pui si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Gherca Daniela 1

13.08.2017, 08:54

foarte faina reteta!

mirela0911 1

13.08.2017, 17:09

Cred ca e tare buna!

Rocsi 1

13.08.2017, 19:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura desteapta

de oanapl 5

ieri la 21:50

Prăjitură cu cremă de brânză

de oanapl 5

ieri la 21:42

Supă cremă de cartofi cu fructe de mare

ieri la 20:41

Tiramisu

de ancutsa 5

ieri la 20:11

Salata cu dovlecei la gratar si ton

de Rocsi 9

ieri la 19:48

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute