Aperitiv tarta cu branzeturi si sunca (Quiche)

de Oana in Aperitive / Garnituri, 19 Oct 2017 | 8920 vizualizari

 

Un preparat extrem de versatil. E bun si rece, dar si cald, perfect pentru orice moment al zilei, ca fel principal sau ca antreu!
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 100 g unt moale
  • 1 ou
  • 3 linguri cu lapte
  • sare
  • 200 g faina

In plus:

  • fasole uscata sau linte pentru copt blatul

Umplutura:

  • cateva rosii uscate in ulei
  • 200 g sunca feliata
  • 1 ceapa rosie
  • marar tocat
  • 4 oua
  • cascaval
  • 50 g gorgonzolla
  • camembert
  • 200 g smantana de gatit
  • sare si piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu branzeturi si sunca (Quiche):

Pentru prepararea blatului, eu am folosit un robot de bucatarie, dar poti amesteca ingredientele si cu mana!

 Pune in vasul robotului faina, untul moale, oul si putina sare.

Adauga laptele si mixeaza pana ingredientele sunt bine incorporate.

Intinde apoi aluatul intre doua hartii de copt, ca sa nu se lipeasca si sa fie mai usor de manevrat.

Transfera aluatul intr-o tava de tarta, cu tot cu foaia de copt de dedesubt, apoi taie marginile care depasesc tava.

Pune din nou deasupra foaia de copt, rastoarna fasolea uscata sau lintea si coace blatul la 180 de grade C, cam 30 de minute.

Cand este gata, indeparteaza hartia de copt si boabele si prepara umplutura.

Taie ceapa julien, iar feliile de sunca si rosiile uscate in cuburi.

Pune peste ele ouale batute, cascavalul dat pe razatoare si smantana. Rupe gorgonzola si camembertul in cubulete, apoi adauga sare si piper dupa gust.

 Rastoarna compozitia in tava, peste blat si pune totul la cuptor, tot la 180 de grade pentru 40-45 de minute, pana se incheaga bine.

Lasa tarta sa se raceasca putin inainte sa o tai felii.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu branzeturi si sunca (Quiche)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mena29 1

21.10.2017, 07:54

Tarta asta este foarte bună!

dantes 1

22.10.2017, 10:54

Buna!

Rahela Velicu 1

23.10.2017, 22:01

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Bruschete