Quiche cu dovlecei si gorgonzola

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 12 Iun 2013 | 2066 vizualizari

 

Aceasta tarta sarata te poate scoate din orice incurcatura. Daca nu stii ca sa gatesti pentru cina, sau n-ai idee ce sa iei maine la serviciu, te sfatuiesc s-o incerci ;)

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 100 g unt rece
  • 3-4 linguri cu apa rece
  • 200 g gorgonzola
  • 1 ou
  • 100 ml smantana
  • 2 zucchini mai mici
  • 2-3 ridichi de luna
  • sare, piper dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu dovlecei si gorgonzola:

Mai intai se face coaja de tarta. Untul se taie in bucatele mici si se pune peste faina. Se amesteca cu varfurile degetelor (ca sa nu se topeasca untul) pana ce toate bucatelele de unt sunt acoperite de faina. Se adauga 3 linguri de apa rece si se amesteca putin pana ce se formeaza coca. Daca nu se formeaza, mai adauga cate o lingura de apa. Pune coca in folie de plastic si las-o la frigider cateva ore ca sa se raceasca (se poate si peste noapte)


Coca se intinde in forma dorita (preferabil dreptunghiulara) si se coace 10 minute la 180 C.


In timpul asta se pregateste umplutura. Intr-un blender se pun gorgonzola, oul, smantana si putin piper. mixeaza bine.


Cu un peeler taie fasii subtiri de zucchini. Restul de dovlecel se pun in blender peste crema de branza si se mixeaza bine. Se potriveste umplutura de sare si piper si se toarna in coaja de tarta. Deasupra se aseaza feliile subtiri de zucchini si se orneaza cu felii subtiri de ridichi.


Se coace 15- 20 minute la 180 C


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu dovlecei si gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Dya Daniela Andrei 1

13.06.2013, 09:04

Minunata!

laura_n 1

13.06.2013, 11:30

big like

Panacris 1

06.05.2015, 10:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Quiche cu mozzarela , ceapa si rosii