Quiche cu dovlecei si gorgonzola

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 12 Iun 2013 | 2458 vizualizari

 

Aceasta tarta sarata te poate scoate din orice incurcatura. Daca nu stii ca sa gatesti pentru cina, sau n-ai idee ce sa iei maine la serviciu, te sfatuiesc s-o incerci ;)

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 100 g unt rece
  • 3-4 linguri cu apa rece
  • 200 g gorgonzola
  • 1 ou
  • 100 ml smantana
  • 2 zucchini mai mici
  • 2-3 ridichi de luna
  • sare, piper dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu dovlecei si gorgonzola:

Mai intai se face coaja de tarta. Untul se taie in bucatele mici si se pune peste faina. Se amesteca cu varfurile degetelor (ca sa nu se topeasca untul) pana ce toate bucatelele de unt sunt acoperite de faina. Se adauga 3 linguri de apa rece si se amesteca putin pana ce se formeaza coca. Daca nu se formeaza, mai adauga cate o lingura de apa. Pune coca in folie de plastic si las-o la frigider cateva ore ca sa se raceasca (se poate si peste noapte)


Coca se intinde in forma dorita (preferabil dreptunghiulara) si se coace 10 minute la 180 C.


In timpul asta se pregateste umplutura. Intr-un blender se pun gorgonzola, oul, smantana si putin piper. Mixeaza bine.


Cu un peeler taie fasii subtiri de zucchini. Restul de dovlecel se pun in blender peste crema de branza si se mixeaza bine. Se potriveste umplutura de sare si piper si se toarna in coaja de tarta. Deasupra se aseaza feliile subtiri de zucchini si se orneaza cu felii subtiri de ridichi.


Se coace 15- 20 minute la 180 C


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu dovlecei si gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Dya Daniela Andrei 1

13.06.2013, 09:04

Minunata!

laura_n 1

13.06.2013, 11:30

big like

Panacris 1

06.05.2015, 10:00

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
Quiche cu ansoa,mozzarella,ardei si rosii