Pate de casa

de Teo Tomescu in Aperitive / Garnituri, 24 Iun 2014 | 1572 vizualizari

 

In week-end mi s-a facut pofta mare de pate de ficat, dar numai ficat nu gasim in cel comercializat. Deeci, m-am gandit sa-mi gatesc propriul pate, natural si delicios, pe care sa-l savurez cu placere. Ce-a iesit, cantarul cu mila!

 

INGREDIENTE

N-am avut nevoie decat de:

  • 500 g ficat (pui, porc, gasca, ce doriti, ce poftiti)
  • 2-3 cepe (sau praz)
  • boabe de piper
  • 1 lingurita mustar
  • 70-100 g unt (merge si cu o crema de branza slaba)
  • cimbru
  • ienibahar
  • sare
  • piper
  • prosciutto
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casa:

Incepem prin a separa fierea de ficatei si a-i spala bine-bine. Apoi ii punem la fiert impreuna cu ceapa taiata in 4 (sau prazul taiat inele) si cateva boabe de pieper, avand grija sa luam spuma atunci cand da in clocot. Ii lasam sa fiarba vreo 20-30 de minute la foc mic(sa fie bine patrunsi), apoi scurgem apa si ii lasam sa se raceasca.

Dupa ce ficateii s-au racit, ii punem in blender/robot/ o masinarie care sa-i paseze impreuna cu untul (intai 70 g si daca mai trebuie adaugati pana la 100 si peste, in functie de cat de spumos vreti pateu'), cimbru, ienibahar, sare, piper, mustar, ceapa fiarta si facem o pasta care sa semene cu pateul.

Eu l-am pus intr-un castronel si l-am acoperit cu prosciutto, sa nu prinda crusta. Daca nu aveti prosciutto, acoperiti-l cu folie alimentara.


Hai s-aveti pofta sa-mi spuneti ce a iesit:)

 

TIPS-URI

1

Merge extraordinar cu cascaval, rosii si paine prajita.

2

Reteta se gaseste si pe blogul meu, www.golden-pan.blogspot.com

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Hand Mixer Pink

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (9)

Teo Tomescu 1

28.06.2014, 00:52

Vă pup!:*

mihaelar63 1

28.06.2014, 01:45

Bine ai venit Teo
De o saptamana imi sta si mie gandul la un pateu de casa Daca nu puneai praz sa stii ca imi parea suspect

Teo Tomescu 1

30.06.2014, 13:55

Bine te-am gasit, Miha! Pai ce olteanca eram eu daca nu puneam praz? Ma renega tot Gorjul!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!