Aperitiv tarta cu ciuperci si piept de pui

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2018 | 3897 vizualizari

 

O tarta delicioasa care mie mi-a placut mai mult a doua zi!
Din cantitatea data pentru aluat, am facut o tarta si o rulada. Doar pentru tarta, eventual folositi doar jumatate din cantitati. 

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 600 g faina alba
  • 2 lgt sare
  • 1 ou
  • 150 g untura
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 2 lg faina
  • 250 ml lapte

Pt. umplutura:

  • 100 g piept de pui
  • 6 buc ciuperci champignon
  • 3 lg ulei
  • sare, piper dupa gust
  • 3 catei de usturoi
  • 300 g cas proaspat de vaca
  • 200 g smantana
  • 100 ml lapte
  • 2 oua
  • sare, piper, boia
  • patrunjel verde tocat
  • 50 g cascaval
  • 6 rosii cherry
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu ciuperci si piept de pui:

Aluatul: Laptele se incalzeste usor. Se adauga 1 lgt zahar, 2 l faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se activeze drojdia.

Intr-un bol se pune faina, sarea, 1 ou, untura si drojdia activata. Se amesteca, apoi se framanta un aluat omogen si elastic. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Umplutura: Pieptul de pui se spala, se sterge de apa si se taie fasiute. Se spala ciupercile si se curata, apoi se taie feliute. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga pieptul de pui. Se amesteca si se lasa pana se albeste carnea, apoi se adauga ciupercile. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la foc mic pana scade apa pe care o vor lasa ciupercile. La final se adauga usturoiul feliat. Se lasa la racit.

Intr-un bol se pune casul dat pe razatoarea cu gauri mari, se adauga sare, boia, piper. Separat se bate oul impreuna cu 100 g smantana si 50 ml lapte. Se toarna peste cas si se amesteca bine pana se omogenizeaza totul. Se adauga si patrunjelul verde tocat si amestecul de ciuperci cu carne. Se amesteca din nou pana la omogenizare.

Se rupe jumatate din aluatul dospit si se intinde in forma rotunda de dimensiunea tavii folosite. Se imbraca forma cu aluatul astfel incat sa acopere si peretii. Se impunge cu furculita din loc in loc, apoi se toarna compozitia. Se niveleaza. 

Intr-un bol se amesteca 1 ou, restul de smantana si de lapte, se adauga putina sare, apoi se toarna peste tarta acoperind toata suprafata. Se rade deasupra cascavalul si se asaza rosiile cherry taiate in jumatati.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos si este facuta si umplutura.

Se serveste atat calda, cat si rece.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Din cantitatea de aluat am facut aceasta tarta si inca o rulada. Doar pentru tarta, folositi jumatate din cantitati.

2

Puteti inlocui casul cu branza proaspata de vaci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu ciuperci si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornulete pentru mic-dejun