Aperitiv tarta cu verdeturi de primavara si branza

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2020 | 4814 vizualizari

 

Tartele cu verdeturi si branzeturi sunt foarte usor de facut, apetisante, plus ca poti face o multime de combinatii fara sa te plictisesti. Am folosit doar cateva foi subtiri de placinta, cat sa sustina umplutura, asa ca tarta nu e nici foarte grea. Pentru aceasta tarta eu am folosit leurda, fire proaspete de ceapa si usturoi, spanac verde si un dovlecel zucchini. 

 

INGREDIENTE

  • 5-6 foi subtiri de placinta
  • 50 g unt topit pentru uns foile
  • 350 g branza telemea
  • 1 lingurita chimen
  • 3 oua
  • 300 g spanac
  • 1 zucchini
  • 1 legatura de leurda
  • 1 fir de ceapa
  • 1 fir de usturoi
  • muguri de pin
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu verdeturi de primavara si branza:

Pregateste o tava pentru tarta aperitiv. Pune cate o foaie pe rand in tava si unge-o cu unt topit. Ai grija sa ungi bine si marginile fiecarei foi, pentru a le putea aranja usor la final peste tarta. 

Spala bine verdeturile. Opareste spanacul si pune-l la scurs. Toaca verdeturile marunt, dovlecelul taie-l in rondele, apoi rondelele in 4. 

Bate ouale, toarna branza data pe razatoare peste ele in castron, apoi si celelalte verdeturi. Amesteca, adauga mugurii de pin si chimenul, apoi condimenteaza cu sare si piper. 

Distribuie amestecul format in tava si aduna marginile foilor peste umplutura.

Unge marginile foilor cu putin ou (din compozitie), presara cativa muguri de pin pe deasupra si da tava la cuptor pana se rumenesc foile, iar umplutura capata consistenta, fara sa mai curga vreun pic de zeama din ea, cam 40 minute. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu verdeturi de primavara si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

23.04.2020, 20:42

Este perfecta aceasta tarta, in acest sezon!

Gherca Daniela 1

25.04.2020, 12:00

buna, buna!

dantes 1

26.04.2020, 10:05

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pasta tartinabila, cu oua si telemea