Aperitiv tarta cu zucchini, bacon, rosii uscate si muguri de pin

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 27 Iul 2020 | 874 vizualizari

 

O tarta dichisita si plina de savoare si culoare: tarta cu zucchini, bacon, rosii si muguri de pin. Aluatul tartei este unul fraged, preparat cu unt si faina integrala. Din ingredientele de mai jos am pregatit 2 tavi de tarta aperitiv.

 

INGREDIENTE

Pt aluatul de tarta:

  • 220 g faina alba
  • 200 g faina integrala
  • 1 lingurita cu sare
  • 250 g unt rece
  • 120 ml apa cu gheata
  • o mana de faina pt intins aluatul
  • Pt umplutura:
  • 300 g bacon
  • 2 dovlecei zucchini
  • 2 cepe rosii
  • 1 borcan de rosii uscate, conservate in ulei
  • 250 g branza telemea
  • 150 g parmezan
  • 4 oua
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 g muguri de pin
  • sare
  • busuioc
  • Pt décor:
  • Rosii cherry galbene si rosii
  • Zucchini
  • Parmezan
  • Chives
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu zucchini, bacon, rosii uscate si muguri de pin:

Pregateste intai aluatul de tarta:

Mixeaza untul impreuna cu faina si sarea, pana se formeaza un aluat sfaramicios. Adauga apa cu gheata, mixeaza, mai adauga o mana de faina daca se mai simte nevoia.

Aduna aluatul intr-o bila, aplatizeaz-o si pune aluatul in frigider cat timp pregatesti umplutura. 

Umplutura:

Curata zucchini de coaja partial, apoi taie-i rondele si rondelele in jumatati. 

Taie baconul si rosiile uscate in cubulete, ceapa fideluta si sfarma branza telemea sau da-o pe razatoare. 

Pune ceapa la calit rapid in putin ulei de masline, apoi adauga baconul si lasa-le sa se catramelizeze usor. 

Pune ingredientele pentru umplutura intr-un bol: dovleceii, rosiile uscate, telemea, parmezan, mugurii de pin si ouale. 

Amesteca ingredientele si adauga sare si busuioc pentru un plus de aroma. 

Scoate aluatul de tarta din frigider si intinde doua foi, tapeteaza tavile si pune fiecare foaie in cate o tava, aranjand marginile pe peretii tavilor. 

Pune jumatate de umplutura in fiecare tava, niveleaz-o, apoi decoreaza cu siruri alternative de jumatati de rosii cherry,dovlecei, chives, muguri de pin. 

Mai presara putin parmezan pe deasupra si da tavile la cuptor pana se rumeneste frumos umplutura. 

Lasa tarta aperitiv la racit inainte de a o taia. 

Sa o serviti cu placere! 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu zucchini, bacon, rosii uscate si muguri de pin" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura Sfintiilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

 Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

Papanasi cu branza si cocos

pe 19.05 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua "imbracate" in bacon cu sos de mustar