Aperitiv tarta cu zucchini, bacon, rosii uscate si muguri de pin

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 27 Iul 2020 | 1803 vizualizari

 

O tarta dichisita si plina de savoare si culoare: tarta cu zucchini, bacon, rosii si muguri de pin. Aluatul tartei este unul fraged, preparat cu unt si faina integrala. Din ingredientele de mai jos am pregatit 2 tavi de tarta aperitiv.

 

INGREDIENTE

Pt aluatul de tarta:

  • 220 g faina alba
  • 200 g faina integrala
  • 1 lingurita cu sare
  • 250 g unt rece
  • 120 ml apa cu gheata
  • o mana de faina pt intins aluatul
  • Pt umplutura:
  • 300 g bacon
  • 2 dovlecei zucchini
  • 2 cepe rosii
  • 1 borcan de rosii uscate, conservate in ulei
  • 250 g branza telemea
  • 150 g parmezan
  • 4 oua
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 g muguri de pin
  • sare
  • busuioc
  • Pt décor:
  • Rosii cherry galbene si rosii
  • Zucchini
  • Parmezan
  • Chives
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu zucchini, bacon, rosii uscate si muguri de pin:

Pregateste intai aluatul de tarta:

Mixeaza untul impreuna cu faina si sarea, pana se formeaza un aluat sfaramicios. Adauga apa cu gheata, mixeaza, mai adauga o mana de faina daca se mai simte nevoia.

Aduna aluatul intr-o bila, aplatizeaz-o si pune aluatul in frigider cat timp pregatesti umplutura. 

Umplutura:

Curata zucchini de coaja partial, apoi taie-i rondele si rondelele in jumatati. 

Taie baconul si rosiile uscate in cubulete, ceapa fideluta si sfarma branza telemea sau da-o pe razatoare. 

Pune ceapa la calit rapid in putin ulei de masline, apoi adauga baconul si lasa-le sa se catramelizeze usor. 

Pune ingredientele pentru umplutura intr-un bol: dovleceii, rosiile uscate, telemea, parmezan, mugurii de pin si ouale. 

Amesteca ingredientele si adauga sare si busuioc pentru un plus de aroma. 

Scoate aluatul de tarta din frigider si intinde doua foi, tapeteaza tavile si pune fiecare foaie in cate o tava, aranjand marginile pe peretii tavilor. 

Pune jumatate de umplutura in fiecare tava, niveleaz-o, apoi decoreaza cu siruri alternative de jumatati de rosii cherry,dovlecei, chives, muguri de pin. 

Mai presara putin parmezan pe deasupra si da tavile la cuptor pana se rumeneste frumos umplutura. 

Lasa tarta aperitiv la racit inainte de a o taia. 

Sa o serviti cu placere! 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu zucchini, bacon, rosii uscate si muguri de pin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Oua "imbracate" in bacon cu sos de mustar