Aperitiv telemea marinata

de AnaDavid in Aperitive / Garnituri, 12 Oct 2017 | 2463 vizualizari

 

Pentru prima dată am mâncat-o în Grecia și de atunci am pregătit-o întotdeauna. O folosesc pentru salată, omletă, sandwich ... . Se poate pune rasa peste cartofi prajiti sau legume la gratar.
Dar dacă o serviti impreuna cu măsline, pâine prăjită și legume proaspete, piept de pui crispy, vă spun că este cel mai gustos bufet.
Servita intr-o seară cu prietenii, cu un pahar de vin sau prosecco (dar și cu bere este ok), va garantez ca va fi un mare succes.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr telemea
  • 200 ml de ulei de măsline
  • 1/2 linguriță oregano
  • 1/2 linguriță salvie uscata
  • 1/2 linguriță de busuioc uscat
  • 1/2 ardei iute
  • roșii uscațe
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv telemea marinata:

Intr-un recipient, puneți mirodenii și uleiul împreună și amestecați.

Tăiați brânza în cuburi și puneți în borcan. Adăugați felii de ardei iute și roșii uscate.

Turnați uleiul cu mirodenii, închideți capacul și amestecați.

Păstrați-o în frigider până la 2 săptămâni, dar sunt sigura că se termină mai devreme.  

TIPS-URI

1

folositi doar mirodenii uscate, pentru ca daca sunt proaspate, este riscul sa faca mucegai

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv telemea marinata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu branza