Aperitiv trandafiri cu salam

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 11 Oct 2017 | 4323 vizualizari

 

Ufff, în sfârșit! De când s-a lansat provocarea și am descoperit ingredientul secret SALAMUL, mi-au trecut prin fața ochilor acești trandafiri delicioși. Sigur i-am văzut pe undeva, numai contează unde, contează că i-am finalizat degustat și nu în ultimul rând savurat ;) Gata cu vorbăria, spor șo poftă bună! P.S. Sper că am fost destul de explicită în modul de preparare, că la momentul fromării trandafirilor, n-am amai avut mâini sau Zmei să facă poze  :D ;) 

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT:
  • 500 g faină albă de grâu 
  • 1 lingură sare iodată 
  • 2 linguri zahăr tos 
  • 2 linguri drojdie uscată 
  • 400 ml apă 
  • 4 linguri ulei de măsline
  • PENTRU UMPLUTURĂ:
  • cca. 100 g cașcaval 
  • 1 bucată brânză topită la tub 
  • cca. 200 ml ketchup dulce Univer 
  • cca. 3 g oregano 
  • cca. 100 g salam  (ingredientul secret)
  • PENTRU TOPPING:
  • 1 ou 
  • 1 lingură mix de semințe (susan, in, semințe de floarea soarelui) 
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv trandafiri cu salam:

De data asta ajutorul a fost Thor, un robot multifuncțional, am lăsat-o pe MaricicaJr, mașina de preparat pâine, să se mai odihnească.

În vasul robotului se cerne făina, se adaugă sarea și uleiul de măsline, se pornește robotul, și se amestecă ușor ingredientele, până ce se omogenizează.

Între timp se pune apa călduță într-un recipient, se adaugă zahărul și drojida, se amestecă ușor și se lasă la odihnă, cca. 5 minute, până ce drojdia începe să facă bule.

Se adaugă la amestecul de făină și se începe frământarea, de fapt Thor s-a ocupat de asta, ajutată de ulei de măsline, atât cât e necesar să iasă un aluat elastic. Toată frământarea a durat, nu mai mult de 10 minute.

Aluatul obținut și se pune într-un recipient de sticlă, uns cu ulei de măsline la dospit, acoperit cu folie dublă transparentă, cca. 30 de minute. Rețeta inițială a dat un timp de cca. 60 de minute, dar sincer nu a fost nevoie, că deja se revărsa din vas.

 Apoi se scoate aluatul din vas și se răstoarnă pe planșeta înfăinată.  Se întinde aluatul uniform și se taie în fâșii

Fiecare fâșie se unge cu ketchup, se presară oregano și se taie în dreptunghiuri, apoi se pun felii de salam (ingredientul secret!), apoi felii de cașcaval sau brânză topită la tub, dacă rămâneți în pană, așa cum mi s-a întâmplat :D, pe jumătate din dreptunghiuri, astfel încât feliile de salam să fie în afara aluatului, pentru a se putea obține efectul de petale.

Partea de jos a aluatului se ridică peste salam și cașcaval până la jumătate, apoi se rulează, cât se poate de strâns. Trandafirii obținuți se așază în forme de silicon unse cu unt, se ung cu ou bătut și se presară mix de semințe deasupra.

Se dau la copt în cuptorul preîncins, cca 20 de minute la 200 grade C.

După ce trec testul scobitorii, se scot din cuptor și se servesc imediat aburinde sau a doua zi la mic-ul dejun, dacă mai există.

 

Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

salamul se poate înlocui cu șuncă sau felii de friptură ce rămâne pe ii pe colo ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv trandafiri cu salam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

dantes 1

13.10.2017, 13:39

Bun!

elucubratiiculinare 1

14.10.2017, 08:26

dragalasi mai sunt

Rocsi 1

14.10.2017, 20:09

Frumosi si buni mai sunt, trandafirasii tai!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de aperitiv festiv, rulada de spanac cu crema de branza