Aperitiv varzari - placinte cu varza

de Bucataras Diana in Aperitive / Garnituri, 28 Feb 2017 | 752 vizualizari

 



Reteta aceasta imi aduce aminte de matusa mea, Susi, din Ardeal, care, intotdeauna cand ne duceam la ea, ne facea aceste varzari. De abia anul trecut, mi-am facut curaj sa incerc sa le fac si mi-au iesit aproape ca ale ei. :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 300 ml lapte
  • 2 oua mici
  • 1 praf de sare
  • 10 g drojdie uscata
  • 3 linguri ulei
  • 1 varza
  • 1 ceapa (optional)
  • sare
  • piper
  • cimbru.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv varzari - placinte cu varza:



Dizolvam drojdia in laptele caldut. Punem faina intr-un castron, facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia cu laptele si ouale, amestecam si framantam bine. Punem uleiul, praful de sare si omogenizam compozitia. Asezam aluatul pe masa de lucru si il framantam bine, circa 10 minute. Dupa aceea il punem intr-un bol uns cu ulei si il lasam la dospit 30-40 de minute sau pana isi dubleaza volumul.


Cat sta aluaatul la dospit, pregatim umplutura: radem varza, punem sare si lasam 20 de minute sa lase apa. Calim ceapa in ulei incins, adaugam varza stoarsa si calim pana devine translucida. Asezonam cu piper si cimbru si lasam sa se raceasca. Scoatem aluatul din bol, luam o bucatica cam cat un ou de rata si facem o biluta pe care o intindem cu facaletul uns cu un pic de faina. In mijlocul placintei, punem o lingura de umplutura si unim colturile spre mijloc, facand iar o bila pe care o intindem inca odata, cu facaletul usor, avand grija sa nu rupem placinta. Incingem ulei intr-o tigaie, asezam placinta si o lasam circa 3 minute pe fiecare parte, la foc mic spre mediu.


Se pot face si la cuptor: tapetam o tava cu hartie de copt, asezam placintele si dam la cuptorul preincalzit, pana se rumenesc frumos.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv varzari - placinte cu varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Bunica 1

01.03.2017, 16:18

Vin la tineeee!

Bucataras Diana 1

01.03.2017, 19:43

Buni, te astept cu drag

Rocsi 1

01.03.2017, 20:39

As face si eu intr-o zi pentru ai mei!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole batuta

de xana 5

ieri la 19:23

Sirop din struguri negri

de ancutsa 5

ieri la 16:37

Pizza Quattro Formaggi cu blat Alka Pizza casei

ieri la 16:15

Pate din ficat de pui

de ancutsa 5

ieri la 16:01

RETETA RECOMANDATA
Oua cu legume la tigaie(Menemen)