Aperitive, aperitive

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 29 Oct 2011 | 8556 vizualizari

 

Aperitivul este o mica gustare care precede masa si care are scopul de a stimula pofta de mancare. El deschide apetitul pentru festinul gastronomic ce va urma.

 

INGREDIENTE

  • 12 rosii mari
  • 150 g salata vinete
  • 4 buc cabanos
  • 1 pachet aluat foietaj
  • 50 g seminte susan
  • 1 ou
  • 12 bete frigarui
  • 24 chiftelute
  • 150 g cas de oaie
  • 150 g masline negre fara samburi
  • 12 biscuiti sarati cu paprika
  • 100 g crema branza cu marar
  • 100 g crema Focsani
  • 2 linguri smantana
  • 4 -5 fire marar verde
  • sare
  • piper
  • 4 oua
  • 2 linguri maioneza
  • 3 linguri iaurt
  • 2 catei usturoi
  • 4-5 fire patrunjel verde
  • 24 rosii cherry
  • 12 frunze mici salata verde
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive, aperitive:

Punem ouale la fiert in apa cu o lingurita de sare si doua de otet.Le lasam sa fiarba din momentul in care clocoteste apa inca 5 minute, apoi rasturnam apa clocotita, punem alta rece si tinem ouale in ea doar 2 minute, apoi aruncam apa. Daca stau mai mult in apa rece, vom curata ouale mult mai greu de coaja.

Preparam salata de vinete.

Preparam chiftelutele din 500 g carne amestec , dupa reteta cunoscuta.Coacem chiftelutele pe o hartie de copt in cuptor si le lasam sa se raceasca in tava.

Fiecare fir de cabanos il taiem in 3 si la capete il crestam in sase.

Aluatul foietaj dupa ce s-a decongelat il taiem fasii cam de 1 cm grosime.

Fasiile de aluat le rulam peste bucatile de cabanos. Cand sunt gata le asezam pe o tava cu hartie de copt , ungem aluatul cu oul batut bine si presaram semintele de susam deasupra. Dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pina se coc rulourile cu cabanos.

Rosiile le taiem in 5 felii dar nu pina jos iar intre felii asezam salata de vinete, cu ajutorul unei lingurite , pentru a obtine rosii umplute cu vinete.

Luam betele de frigarui si montam frigaruile mixte astfel: o maslina,o chifteluta, un cub de cas, o rosie cherry, o chifteluta, un cub cas si la sfarsit o maslina.Procedam la fel pina facem cele 12 frigarui.

Branzeturile le amestecam bine cu smantana, mararul verde pina se omogenizeaza. Asezonam daca este cazul iar crema obtinuta o punem cu un posh pe biscuitii picanti si astfel avem biscuiti picanti cu mot de branza.

Curatam ouale de coaja si le dam pe razatoarea cu gauri mari.Maioneza, iaurtul, usturoiul presat le omogenizam si asezonam daca este cazul. Patrunjelul verde tocat il amestecam in salata de oua cu care vom umple foile de salata verde.

Aceasta este o varianta simpla de aperitive. Sunt sigura ca si voi aveti nenumarate idei pentru a face si aranja aperitivele.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Doua saptamani nu ne mai "vedem".Merg la Olanesti.

2

Va tzuc cu drag !

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive, aperitive" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pateuri cu salam