Aperol Spritz si La Multi Ani de Ziua Femeii!

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Cocktail, 7 Mar 2013 | 30022 vizualizari

 

M-am imprietenit cu bautura asta de un portocaliu viu, de cand am zarit-o prima data la terasele din Viena. La fiecare masuta se servea in pahar de vin o bautura portocalie cu o felie de portocala pe marginea paharului, usor, dar foarte usor, spumoasa. Ce-o fi oare? De ce toata lumea serveste bautura asta? Oare o fi atat de speciala? Ca sa-mi potolesc curiozitatea si pofta, evident, m-am asezat si eu la o terasa pe o straduta ingusta cu cladiri vechi si un ghiveci micut de tot, tare frumusel, pe masuta. Am rasfoit in graba meniul, cuprinsa de o curiozitate de nestavalit, si am gasit raspunsul la pagina a treia! Era acolo! Uau, in sfarsit o sa gust si eu din bautura asta ce parea magica si care a cucerit turistii complet si irevocabil, demumita: Aperol Spritz! Am inteles atunci: in zilele toride de vara era perfecta, iubitorii de bitter si vin, se pot atasa foarte usor de aceasta bautura. E fina, e racoroasa, e gustoasa, te prinde repede si vei reveni la ea caci nu se uita usor.

 

INGREDIENTE

  • - 50 ml Aperol;
  • - 40 ml vin alb sec;
  • - zeama de la o portocala mica stoarsa;
  • - 30 ml apa minerala;
  • - cu sau fara cuburi de gheata.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperol Spritz si La Multi Ani de Ziua Femeii!:

Turnati Aperolul in paharul de vin, apoi adaugati vinul, sucul de portocale si la final apa minerala si cuburile de gheata daca le agreati. Se poate si fara, e superba oricum. Se serveste cu multa voie buna, si praline condimentate absolut delicioase.

 

TIPS-URI

1

Aperol este un aperitiv originar din Italia produsa prima data de firma Barbieri in anul 1919, dar a devenit de succes abia dupa al Doilea Razboi Mondial. In momentul de fata este produsa de firma Campari. Asa se explica oare si gustul asemanator cu bautura cu acelasi nume? Totusi Aperolul are un continut de alcool de 11% - mai putin de jumatate fata de Campari, ambele avand insa acelasi continut de zahar. Ingredientele contin printre altele, portocala (bitter), gentiana, rubarba si chinina. Exista mai multe retete de preparare a Aperolului, insa cea mai populara este cea pe care o folosesc si eu, doar concentratia de alcool pe care o folosesc difera si adaosul de suc de portocale. Vestea buna este ca acum se gaseste si in meniurile restaurantelor din Romania.

2

Vinul alb se poate inlocui cu proseco sau orice vin spumant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperol Spritz si La Multi Ani de Ziua Femeii!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Rocsi 1

08.03.2013, 21:02

Interesanta reteta

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

09.03.2013, 09:56

Vezi ce buna e Rocsi

mihaelar63 1

15.03.2016, 08:23

Buun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!