Aperol Spritz si La Multi Ani de Ziua Femeii!

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Cocktail, 7 Mar 2013 | 30671 vizualizari

 

M-am imprietenit cu bautura asta de un portocaliu viu, de cand am zarit-o prima data la terasele din Viena. La fiecare masuta se servea in pahar de vin o bautura portocalie cu o felie de portocala pe marginea paharului, usor, dar foarte usor, spumoasa. Ce-o fi oare? De ce toata lumea serveste bautura asta? Oare o fi atat de speciala? Ca sa-mi potolesc curiozitatea si pofta, evident, m-am asezat si eu la o terasa pe o straduta ingusta cu cladiri vechi si un ghiveci micut de tot, tare frumusel, pe masuta. Am rasfoit in graba meniul, cuprinsa de o curiozitate de nestavalit, si am gasit raspunsul la pagina a treia! Era acolo! Uau, in sfarsit o sa gust si eu din bautura asta ce parea magica si care a cucerit turistii complet si irevocabil, demumita: Aperol Spritz! Am inteles atunci: in zilele toride de vara era perfecta, iubitorii de bitter si vin, se pot atasa foarte usor de aceasta bautura. E fina, e racoroasa, e gustoasa, te prinde repede si vei reveni la ea caci nu se uita usor.

 

INGREDIENTE

  • - 50 ml Aperol;
  • - 40 ml vin alb sec;
  • - zeama de la o portocala mica stoarsa;
  • - 30 ml apa minerala;
  • - cu sau fara cuburi de gheata.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperol Spritz si La Multi Ani de Ziua Femeii!:

Turnati Aperolul in paharul de vin, apoi adaugati vinul, sucul de portocale si la final apa minerala si cuburile de gheata daca le agreati. Se poate si fara, e superba oricum. Se serveste cu multa voie buna, si praline condimentate absolut delicioase.

 

TIPS-URI

1

Aperol este un aperitiv originar din Italia produsa prima data de firma Barbieri in anul 1919, dar a devenit de succes abia dupa al Doilea Razboi Mondial. In momentul de fata este produsa de firma Campari. Asa se explica oare si gustul asemanator cu bautura cu acelasi nume? Totusi Aperolul are un continut de alcool de 11% - mai putin de jumatate fata de Campari, ambele avand insa acelasi continut de zahar. Ingredientele contin printre altele, portocala (bitter), gentiana, rubarba si chinina. Exista mai multe retete de preparare a Aperolului, insa cea mai populara este cea pe care o folosesc si eu, doar concentratia de alcool pe care o folosesc difera si adaosul de suc de portocale. Vestea buna este ca acum se gaseste si in meniurile restaurantelor din Romania.

2

Vinul alb se poate inlocui cu proseco sau orice vin spumant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperol Spritz si La Multi Ani de Ziua Femeii!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Rocsi 1

08.03.2013, 21:02

Interesanta reteta

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

09.03.2013, 09:56

Vezi ce buna e Rocsi

mihaelar63 1

15.03.2016, 08:23

Buun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Peltea de gutui

de RODIMUR 4

ieri la 21:06

Desert prajitura rasturnata cu prune

de Oana 8

ieri la 14:06

Desert clatite pufoase cu ciocolata

de Oana 8

ieri la 13:52

RETETA RECOMANDATA
Aperol Spritz