Apple Butter

de dentistutza in Dulceata / Gem, 16 Noi 2010 | 1401 vizualizari

 

Nu nu contine unt!!! Este 100% vegetal...si bun...si americanesc...
De fapt este inca o metoda de a pregati o baza de mere ca umplutura pentru tarte,clatite,pancakes sau gogosi, sau simplu tartinabila. Parfumata si dulce este!!!

 

INGREDIENTE

  • 4 kg. mere (putin mai mult sau mai putin,nu conteaza)
  • zahar -aprox 2 cani
  • zahar brun-aprox 2-3 cani
  • 200 ml otet din mere
  • 100 ml. otet balsamic
  • 2-3 lingurite scortisoara
  • coaja rasa de la 1 lamaie (doar partea galbena)
  • optional 2-3 pliculete zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Apple Butter:

Merele se spala bine si se taie sferturi. Asa, cu tot cu coaja si samburi se pun intr-o cratita incapatoare (ideal ar fi un tuci mare), se stropesc cu otetul si se pun pe aragaz la foc mic sa fiarba pana se inmoaie merele si devin asemenea unui terci. Se amesteca des ca sa nu se prinda. Urmatorul pas este pasarea merelor prin sita ca sa scapam de coaja si samburi. Piureul rezultat se masoara cu cana, si la fiecare 4 cani de mar se pun 2.5 cani amestec de zahar. Scortisoara, trebuie sa fie pusa cu generozitate caci ea confera gustul bun. Odata amestecate toate ingredientele cratita se da la cuptorul preincalzit la foc mic pentru min. 2 ore. Din 30 in 30 min. amestecam bine. Este gata atunci cand are o cul. brun intensa si lucioasa si nu curge de pe lingura. Se pune in borcane sterilizate.

 

TIPS-URI

1

 unii spun ca ar trebui sa stea la cuptor pana se "rade" cu lingura dar eu nu am vrut sa fie tare si sec. De gustibus...

2

cantitatile le-am dat cu aproximatie deoarece modul in care scad merele la fiert difera de la soi la soi. daca doriti o pasta mai groasa, puneti mai mult zahar si chiar mai adaugati putin otet in timp ce sta la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Apple Butter" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

nadina73 1

17.11.2010, 16:20

super 5 f si la favo

vanilla 1

19.11.2010, 14:38

adry88 1

11.05.2011, 15:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem din trei fructe (mere,pere si banane)